Ferdigsminket hver dag i fem år

Det sitter på i all slags vær og vind. Du ser alltid like fresh og nysminket ut. Det varer i to til fem år. Dette er permanent make-up.

Permanent make-up har eksistert på profesjonell basis i Norge i 10 år. Det er på en måte som å tatovere farge inn i huden, men i motsetning til en tatovering sitter det ikke for evig, men i to til fem år. Det vanligste er å tegne på øyebryn, leppekonturer, og eyeliner.

Hva er permanent make-up?
Sminken er mineralske farger som påføres i ansiktet ved hjelp av en nål. Leverandørene av fargene tar utgangspunkt i å levere rene mineralske farger av høyeste kvalitet, etter internasjonale forskrifter. Behandlingen tar cirka en time med en erfaren linergist.

Janne Sandviken er hudterapist og linergist, og legger permanent make-up daglig ved Clinique Amanda i Oslo. Vi har stilt henne et par spørsmål om permanent make-up.

Hvilke kvinner passer permanent make-up til?
– Det passer til alle kvinner i en alder av 18 og oppover. Siden sminken alltid holder seg perfekt på plass, vil den også passe kvinner som har dårlig tid om morgenen, er mye ute i naturen, trener mye, eller bare rett og slett vil se smashing ut til enhver tid.

Hvor vondt gjør det å legge permanent make-up på en skala fra 1-10?
– Med riktig bedøvelseskrem vil nok smerten ligge på to, men noen føler ingen ubehag i det hele tatt.

Bruker dere som jobber selv på klinikken permanent make-up?
– Ja, det gjør vi selvfølgelig!

Hva er de største trendene innen permanent make-up om dagen?
– Naturlige leppekonturer. Altså kun en forskjønning av dine egne lepper, uten den tradisjonelle liplineren. Folk vil bare ha en bedre definisjon.

Bivirkninger og allergiske reaksjoner for permanent make-up er sjeldne, men forekommer. 1 av 10 000 kan få en allergisk reaksjon av fargene. Dette er ubehag som trenger medisinsk oppfølging over tid. Man har ingen garanti mot reaksjoner, noe som bør overveies før man setter i gang.

Prisene er fra 4000 kroner og oppover, og etterfyll kommer i tillegg.Kilder: cliniqueamanda.no, Janne Sandviken

Skrevet av: Cathrine Formoe

Cathrine Formoe er en livsnyter på 22 år. Hun studerer journalistikk, og flytter snart down under for å gjøre ferdig bachelorgraden sin der. Hun er også utdannet Make-up artist ved IMC i Stockholm, og ved siden av studiene driver hun eget firma, jobber for Make Up Store, Parfymelle og Femelle.no. Skriver også bloggen http://themakeupstory.blogspot.com om sin store lidenskap, tips&triks og om sminke generelt.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul