Finn hårfrisyren som kler ditt ansikt!

Det er ikke uten grunn at vi kan bruke timesvis på håret vårt og en hel formue på frisørbehandlinger når vi ser på hvor stor del av uttrykket vårt håret utgjør. Vi identifiserer oss med håret og det blir en viktig del av den vi er. Det er nok ingen som vet hvor mye håret egentlig betyr enn de som har mistet håret helt eller delvis, og vi burde alle sammen være glad for å ha det håret vi har. Vi kan allikevel utføre noen små enkle grep for å få maksimalt ut av håret og gjøre det som er mest flatterende for ansiktet vårt. For å finne ut hvilken ansiktsform du har – gre håret bakover og ta det i en stram hestehale og undersøk ansiktet ditt i speilet.

Ovalt ansikt
Har du ovalt ansikt, er du heldig og du kler som regel de aller fleste frisyrene. Det viktigste er å velge en frisyre som passer livsstilen og personligheten din. Dersom du har litt langt ansikt og har skille, kan det derimot være lurt å plassere skillet litt ut på siden.

Rundt ansikt
For å få et rundt ansikt til å virke mer ovalt passer det best med et midtskill eller en asymmetrisk klipp. Ditt ansikt kler best frisyrer med volum på toppen og mindre på sidene, et eksempel på slik frisyre er bob eller den lengre varianten lob. Slett hår passer oftest til runde ansikt.

Trekantet/hjerteformet ansikt
Et hjerteformet ansikt er ofte langt, og du bør unngå for eksempel slett hår, som gjør ansiktet lenger. Velg en frisyre med mer struktur som vil gi ansiktet balanse. Krøller, oppklippte lengde som setter fokus på haken og en pannelugg er frisyrer som kan være med på å gjøre ansiktet kortere og mer ovalt.

Firkantet ansikt
Et firkantet ansikt kan virke veldig hardt, og da lønner det seg å myke opp de harde kantene. Av den grunn kan det være lurt å unngå hestehale eller andre stramme frisyrer. Har du krøller, bør du gjøre det beste ut av dem, da de myker opp ansiktet og hvis ikke kan det være lurt å investere i en god krølltang. Forsøk å unngå frisyrer som ender ved haken din – gå heller for en kortere eller lenger variant.

Kilde: http://www.consumer.schwarzkopf.no/index.php?id=2508
Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Monique

Monique Lund er ei sprudlende og optimistisk jente på 25 år, og skriver blant annet bloggen www.moniquelund.com. Der deler hun mange gode motetips samtidig som hun blogger om sitt mildt sagt hektiske liv. Til daglig jobber hun i et ingeniørfirma samtidig som hun tar ingeniørutdannelsen, og når hun ikke er på jobb, er hun enten å finne i treningsstudio eller bak kameraet.

En kommentar om “Finn hårfrisyren som kler ditt ansikt!

  1. Jeg har hjereformet ansikt og helt naturlig slett hår. Skal jeg liksom unngå det da? DET blir for TEIT. Jeg syntes håret mitt er fint og slett sånn som det er og oppklippete lengder har jeg prøvd, det var ikke særlig flatterende. Sikkert gode tipsfor noen,men kanskje ikke alle? Hilsen Sandra

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul