Finn ut om PayPal er noe for deg

Å kjøpe ting på nettet er både morsomt og lettvindt, men mange blir litt usikre når det gjelder hvilken betalingsmetode man bør benytte seg av. De forskjellige nettstedene opererer ofte med ulike metoder, og hva er egentlig best? Postoppkrav? Debetkort eller kredittkort? Eller hva med PayPal?

Du har sikkert opplevd å finne drømmeplagget på en utenlandsk nettbutikk, eller den vakreste vintage-vesken i verden på Ebay, for å så oppdage at PayPal er oppgitt som eneste mulige betalingsform. Den gode nyheten er at selv om PayPal kanskje kan virke litt kronglete å bruke til å begynne med, er det en av de største og sikreste formidlerene av internettbetalinger. Og så lenge du har et bankkort tilknyttet din egen bankkonto, kan du også bruke PayPal.

Hva er PayPal?
PayPal er en online service som gjør det enkelt og trygt å sende penger via nettet uten at sensitive kontoopplysninger må utveksles mellom selger og kjøper. Enkelt sagt er PayPal en slags «mellommann» på nettet, som gjør at du slipper å gi fra deg kontonummeret ditt direkte til en selger på nett. PayPal bryr seg ikke om landegrenser, og har mer enn 84 millioner aktive kontoer verden over.

Hvordan registerer jeg meg hos PayPal?
Å åpne en konto hos PayPal er gratis, og det koster heller ingen ting å bruke kontoen din for å kjøpe varer på nettet. Du åpner en konto enkelt og greit på PayPal.com, og det hele er gjort på noen få minutter. Du kan selv velge om du vil overføre penger fra din vanlige bankkonto over til din nye PayPal-konto, eller om du vil knytte bankkortet ditt direkte opp mot PayPal-kontoen din slik at du ikke trenger å vente på at pengene dine skal overføres.

Hvordan fungerer det når jeg vil kjøpe noe på nett?
Når du skal betale med PayPal på nett, sørger PayPal for at all kommunikasjon om betalingen holdes anynom for selgeren. Når du har registrert en konto hos PayPal og knyttet bankkortet ditt opp mot dette, trenger du bare å oppgi e-postadressen din og PayPal-passordet når du vil kjøpe noe online. Du trenger ikke stresse med å skrive inn informasjon om kontonummer og kortnummer igjen og igjen hver gang du skal bestille noe nytt.

Jeg har jo kredittkort. Hvorfor skal jeg bruke PayPal?
Selvsagt kan du bruke kredittkort til de fleste online-kjøp også, men med en PayPal-konto slipper du å oppgi opplysninger om kortet ditt til selger, noe som gir deg en tryggere kjøpeprosess. Ved kjøp og salg mellom privatpersoner eller mindre nettbutikker kan PayPal være en god løsning, og trygger sikkerheten for begge parter.

Hva tror du? Er PayPal tingen for deg?Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

6 kommentarer om “Finn ut om PayPal er noe for deg

  1. PayPal er kjempefint når man skal betale noe man har kjøpt, som feks på Ebay. Derimot solgte jeg en Burberry-kåpe for noen uker siden, og jeg sa til kunden at hun kunne betale over PayPal. PayPal tok derimot rundt 150 kroner i gebyr for transaksjonen, og det synes jeg er for mye når man gjør et salg der en skal møte kunden face to face. Ellers er det en kjempebra betalingstjeneste, som jeg bruker trofast!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul