Følte seg misbrukt av kjæresten

Bloggeren Sophie Elise opplevde å bli seksuelt misbrukt og ble psykisk syk tidlig i tenårene. Nå vil hun fortelle historien sin og kanskje hjelpe noen andre i lignende situasjon.

Den populære bloggeren er nå 16 år gammel, men deler med Femelle at hun hadde det forferdelig i sitt første forhold. Hun innrømmer at hun da var jomfru, men at hun følte seg presset til å ha sex.

– Det var «forventet» å ha sex i den gjengen jeg var i. Jeg var ikke klar, men ble tvunget uansett av det som da var min kjæreste.

Gjemte seg bak en fasade
Hun forteller videre at hun taklet situasjonen veldig dårlig. Sophie Elise begynte å stenge følelsene inne, og latet som om alt var greit til sine nærmeste. Hun ga også inntrykk av at det seksuelle forholdet var frivillig, og hun fortsatte å være sammen med sin daværende kjæreste.

Skulle bedt om hjelp

Når vi spør henne hvordan hun kom seg over det vonde forholdet, så sier hun selv at hun ikke har gjort noe spesielt, men at hun har greid å mestre tankene og følelsene på egenhånd. Noe hun virkelig angrer på er at hun aldri fortalte om hvordan hun hadde det til noen, noen som kanskje kunne hjelpe henne ut av situasjonen.

Ble alvorlig psykisk syk
I ettertid av forholdet ble Sophie Elise også plaget av fordommer og mye negativitet på skolen. Hun ble snakket mye stygt til av andre, og det ble sterkt fokusert på at det var så mye «feil» med henne. Nå i senere tid tror hun at fordommene ble utviklet på grunn av at hun ser annerledes ut enn andre hvor hun bor. Dette førte til at bloggeren begynte å slite alvorlig psykisk. Gladjenta fra Harstad begynte også etter hvert å skade seg selv, og utviklet selvmordstanker.

Nå føler hun at livet er mye lettere, og sier at hjelp fra psykolog har vært redningen etter at hun knakk sammen psykisk.

Skumle drapstrusler
Sophie Elise er en stor blogger i Norge, og mottar nesten daglig drapstrusler. Hun er veldig glad og takknemlig for at hun har lært seg å takle slike negative tilbakemeldinger, og funnet styrken til å vite at hun ikke fortjener å bli behandlet dårlig.

– Det går ikke så sterkt innpå meg når noen feiginger skriver det anonymt over nettet. Det er ikke på meg problemet ligger, og jeg har ikke gjort noe for å fortjene det.

I denne artikkelen har det blitt brukt direkte sitater fra Sophie Elise, og alt innhold har blitt godkjent.

Bildekilde: sophieelise.blogg.no

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

4 kommentarer om “Følte seg misbrukt av kjæresten

  1. Helt forferdelig at hun har opplevd alt det der i en alder av kun 16 år! Heldigvis virker det som om hun har kommet styrket ut av det. Det er også viktig at hun klarer å være åpen om det, for jeg tror det kan redde mange i samme eller lignende situasjoner. Det står det stor respekt av.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul