Første dag av NYFW

Designere, modeller, skuespillere, artister og andre bransjefolk møtte spente opp på første dagen av New York Fashion Week i går.

I år skal alle de mest berømte designerne vise frem sine høstkolleksjoner for våren 2011, og det første showet ble holdt i et telt på Lincoln Center i går.

Nedenfor finner du en oversikt over gårsdagens flotte kolleksjoner.

Nicholas K.
Sommerkolleksjonen til Nicholas K bydde på masse oversizede klær, militærgrønt og en ny vri på den klassiske joggebuksen – nemlig en blanding mellom den og årets populære harembukse. Catwalken viste tydelig frem at både klær, sko og vesker skal være større til sommeren. Dette er nok en kolleksjon som fort blir populær, og stilen vil nok både jenter og gutter fort legge sin elsk på.

Bensoni
Visningen til Bensoni var som en fest. Modellene var oppkledd i all slags farger, og designeren har tydelig tenkt på kontraster for denne kolleksjonen. Dette er nok ikke klesplagg for hvem som helst, men for en ekte fashionista er ingenting for intenst eller oppsiktsvekkende.

Christian Siriano
Det er helt umulig å ikke bli forelsket i sommerkolleksjonen til Christian Siriano. Den byr på all slags farger, former og varianter. Catwalken viste også frem at lær er her for å bli. Skinnshortsen har nå blitt printet med nytt trendy slangeskinn. Lukter vi sommerens nye stortrend? Showet hadde selvfølgelig også mange flotte dramatiske kjoler som imponerte sterkt. Christian Siriano hadde definitivt en av de fineste kolleksjonene.

Elle RISD
Motemagasinet Elle hadde slått seg sammen med Rhode Island School of Design (RISD). Grunnen bak samarbeidet var visstnok for å vise frem hva fremtidens designere har å by på, og etter kolleksjonen å dømme, så kan vi bare begynne å glede oss. Catwalken viste frem alt fra kjoledresser til ullgenser-bodyer, men tok så klart også med de klassiske flotte minikjolene.

Rachel Comey
Denne kolleksjonen viser frem at man kan være sofistikert og elegant samtidig som man kan være sexy. Fargene som mest gikk igjen var hvit, brun, sennep, himmelblå og sort. Ikke så bredt fargevalg da altså, men fortsatt en fantastisk flott og feminin kolleksjon.

Richard Chai Love
Hvordan høres high-waist harembukser ut? Er du litt usikker? Vel, forbered deg på at det kommer til å bli en rykende varm trend. Richard Chai Love har mikset opp den alt for oppbrukte harembuksen med flotte detaljer og gjennomsiktige stoffer. Harem møter undertøytrenden, og det ser lekkert ut! Kolleksjonen viser også at plagg på plagg antrekk fortsatt er populært.

Vena Cava
Denne kolleksjonen var veldig avslappet og trygg. Vena Cava hadde uten tvil designet en fabelaktig kolleksjon i sort, marineblå og hvit, men det ble for lite variasjon. Heldigvis dukket det opp noen få lekre innslag med røde og gule skjørt. Stikkordet for denne kolleksjonen er definitivt «geometrisk».

Ruffian
Ruffian imponerte med en overvelmende stor menge militærantrekk og lekre plagg i gull. De som fryktet at militærtrenden skulle forsvinne slipper nå å bekymre seg. Den er her for å bli. Ruffian har i denne kolleksjonen blandet forskjellige plagg i gull og militær, og det ser fantastisk ut. Antrekkene ser litt strenge og harde ut, men helhetsinntrykket er forbløffende lekkert.

Hvilken av de ovenfor er din favorittkolleksjon?Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

2 kommentarer om “Første dag av NYFW

  1. Likte godt at du var mer usbjektiv din vurdering enn andre konkurerende medier. Thumbs up !
    Har du mer fra NY FW ?

  2. Subjektiv mente jeg- de fleste andre norsk medier refererer og observerer bare. Jeg likte at du var subjektiv :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul