Fremhev din naturlige skjønnhet

Glem skjønnhetsoperasjoner og falske negler. Det har aldri vært så populært å vise sin naturlige skjønnhet som nå.

Gemma Arterton skapte overskrifter da hun tidligere i år viste seg på den røde løperen uten sminke, kun iført sin naturlige skjønnhet. Jessica Biel er også en kjendis som omfavner sin naturlige side, samt også Natalie Portman. Dette har inspirert kvinner verden over til å gjøre det samme.

Naturlig skjønnet handler om å fremheve sine beste trekk på en diskré måte, og å være stolt av den du er. Du ser frisk ut, og har selvtillit til å bære ditt utseende frem med stolthet. Med en naturlig look ser det ut som du knapt har åpnet sminkepungen før du dro hjemmefra, og likevel ser du fresh og nydelig ut.

Smink deg naturlig
Det tar faktisk ikke mange minuttene for å friske opp et trøtt ansikt. Hvor mye sminke du bruker kommer an på hudtypen din. Det er ingen hemmelighet at de med litt problemhud kan trenge mer produkter enn andre. Har du et godt utgangspunkt uten store problemområder trenger du kun en fuktighetskrem og litt pudder. Har du problemhud kan du starte med en fuktighetskrem og fortsette med et oljereduserende produkt for fet hud eller mer oljete partier.

Har du mørke ringer under øynene eller røde partier i ansiktet kan du bruke en concealer for å skjule disse. Slik unngår du å se trøtt ut, og får en fresh look. For å vekke øynene kan du bruke en øyenskygge som er lik, eller en nyanse lysere enn huden din. Ta deretter en litt mørkere øyenskygge – gjerne brun – og legg den i globalen for å skape en skyggeeffekt.

Jo mer sminke du bruker, jo viktigere er det å tilføre farge i kinnene. Dette gir en ekstra glød til huden.

Skrubb leppene
For å få fuktige og lekre lepper må du sørge for å ha hydrerte lepper. Et godt tips er å fjerne døde hudceller med en sukkerskrubb. Den kan du lage selv ved å blande sukker og olivenolje, og skrubbe leppene godt før du skyller av sukkeret. Deretter tar du på en nøytral lip gloss eller leppepomade.

Huden i fokus
Det er viktig å huske på at huden er i fokus, og glemme regler om å fremheve øynene eller markerte lepper. Huden skal se naturlig og plettfri ut, og verken være for matt eller for blank. Nå som det er vinter skal huden også være lysere enn om sommeren. En idé kan være å legge bort solpudderet, og heller investere i et løst pudder som gir et silkeaktig resultat. Definer øyenbrynene lett, få frem fargen i ansiktet, ta et lett strøk med maskara og leppepomade, og den naturlige looken er i boks.Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Natalia

Natalia Constanza Heinrich er ei 22 år gammel jente som bor i Kongsberg, men som opprinnelig er fra Chile. Hun har bodd i Norge mesteparten av livet sitt, og er utdannet journalist. Hun liker å drive med masse forskjellig, gjerne på en gang. Samtidig er hun også en nysgjerrigper, og må holde seg oppdatert på det som skjer innenfor kjendis-, musikk-, og moteverden.

3 kommentarer om “Fremhev din naturlige skjønnhet

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul