Glamorøse retrojenter

Én ting er sikkert – gammeldags glamour går aldri av moten.

Zsa Zsa Gabor, filmstjernen som har vært gift hele ni ganger, og som nettopp våknet opp fra koma, beviser dette selv nå. 94-åringen holder koken med store runde solbriller og perler á la Jackie O. Det er stadig flere som overtales av retrolooken, kanskje som en motvekt til dagens stadig skiftende mote, og det er mange bloggere som har viet seg til retrolivet. Den kanskje mest kjente er engelske Fleur de Guerre, som vant ‘Best Lifestyle Award’ i Britiske Cosmopolitans Blog Awards i 2010. Fleur er alltid gjennomført og har masser av inspirasjon for gryende retrojenter. Andre retrobloggere er amerikanske Casey og Solanah og engelske Charlotte. Disse bloggene er fulle av videoer hvor jentene viser hvordan du kan ordne håret og sminken din på retrovis, samt dagens outfit – litt utenom det vanlige.

Så har du en retrojente i deg? Har du et ønske om å se moteriktig ut, men ikke lyst til å fornye garderoben din annenhver måned, da er kanskje retrostilen noe for deg. Med et par enkle triks kan du se like glamorøs ut som Marilyn Monroe eller Elizabeth Taylor. Du trenger ikke mer enn et par strøk leppestift, litt eyeliner og et realt antrekk for å gjøre deg selv om til en ekte retrojente!

Leppestift: Røde lepper er kanskje det aller viktigste. MACs ‘Russian Red’ er fantastisk og hylles som alle retrojenters beste venn.

Katteøyne: Svart, flytende eyeliner er også et must. Ikke bry deg om at du har mye sminke på både øyne og lepper – med en retrojenteattitude slipper du unna med det! Retrojenter skal ha en svart linje med en liten vipp på ytterkanten av øyet – tenk Brigitte Bardot eller Dita von Teese.

Klær: Her kan man være litt friere, alt fra high waist jeans og søte kjoler til skjørt og søte bluser. Vintagebutikker er et mekka for retrojenter; her kan du finne autentiske 50-tallsklær til en billig penge. Ellers florerer nettsteder som eBay og Etsy av fantastiske funn. Det er dessuten flere kleskjeder som har blitt bitt av retrobasillen. Kjedebutikker som Kappahl har for eksempel sine suksessfulle Vintage Stories-kolleksjoner, med klær inspirerte av andre tider.

Skriver du en retroblogg eller vet du om noen? Eller kan du kanskje noen triks som forvandler deg fra 2000-talls moderne til 50-talls glamorøs?

Skrevet av: Alexandra

Alexandra Redisch er en 23 år gammel jente fra Drammen. Hun bor for tiden i Wales hvor hun holder på med en master i kreativ skriving. På fritiden elsker Alexandra å skrive krim, samt jenteting som mote, shopping, sjokolade, hatter, og søte små hunder. Ellers blogger hun på http://noublesso.wordpress.com.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul