Håndlaget og vakkert.

Er du lei av kjedebutikkene, men vet ikke hvor du skal starte jakten på ditt nye favorittsmykke eller den perfekte gaven til en venninne? Det trenger ikke å være så vanskelig å finne unike produkter som du kanskje tror. Nettsiden Etsy.com er en global markedsplass for håndlagede produkter av alle slag, fra tepper, såper og smykker, til bøker, klær og vesker.

Hovedtanken for hjernene bak Etsy var å skape et forum som kunne gjøre det mulig for enkeltpersoner å faktisk tjene penger på å selge sine egne håndlagede produkter på nett. I tillegg ønsket de å skape en møteplass på nettet hvor selger og kjøper lett kunne finne hverandre. I dag er Etsy en global virksomhet, og har kjøpere og selgere fra mer enn 150 land. Flere hundre tusen kreative personer verden over er med på å virkeliggjøre Etsys motto: Buy, sell and live handmade!

Som selger kan du i løpet av få minutter registerere deg på Etsy og ha en egen nettbutikk oppe å gå. Du kan selge alle mulige slags produkter så lenge de er håndlaget av deg, eller går inn under kategorien «vintage», som gjelder bruktvarer som er minst 20 år gamle. Du kan gjøre nettbutikken din på Etsy personlig ved å laste opp eget banner og bestemme dine egne kjøpsbetingelser. Etsy tar riktignok en mindre avgift, 20 cents, for hvert produkt du fører opp i butikken din, og 3,5% av inntekten din per salg, men samtidig nyter du godt av fordelen ved å være en del av et levende nettverk med tilgang til mange potensielle kjøpere.

Hvis du ikke er av den kreative sorten, men bare ønsker å handle, er Etsy et eldorado for produkter med egenart og sjarm. Her finner du drøssevis med smykker, kunst, velværeartikler, keramikk, leker og klær som du aldri vil finne maken til i butikkene. Betaling skjer i hovedsak via Paypal, som er et brukervennlig og trygt betalingssystem på nett. På Etsy kan du dessuten enkelt søke etter produkter og sortere etter for eksempel kategorier, toppselgere, fargekombinasjoner eller lokasjon. Ønsker du helst å unngå kostbar frakt fra fjerntliggende land, kan du velge å se hva selgere lokalisert i Norge har å tilby.

Hvorfor ikke la ditt neste nettkjøp bli organisk såpe, håndlaget i Bergen? Eller 70-tallsinspirerte pynteputer sydd i Trondheim? Eller hvorfor ikke like godt kjøpe en håndmalt tallerken med Darth Vader omkranset av blomster fra en selger i California? Bli en Etsyaner du også!

Bildekilde: Produsenten

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

En kommentar om “Håndlaget og vakkert.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul