Hårtrender høst og vinter 2011/12

Lise Finden har en lang og imponerende bakgrunn innenfor hår, og deler nå sine tanker rundt denne sesongens hårtrender.

De siste 15 årene har Lise jobbet som frisør blandt annet på Klipperiet i Tromsø og hos Alex frisør i Oslo. Nå har hun vendt nesen hjemover og jobber på Uniklipp på Sortland. Hun er en del av det norske frisørteamet til Define, og driver hårbloggen UniKlippLovesYou.no. Lise har akkurat kommet hjem fra inspirasjonstur med Define-teamet i Paris, og nå skal hun guide oss gjennom høstens mest populære hårtrender.

Langt og naturlig
I Paris var det veldig mye langt hår farget i myke bruntoner og softe lystoner. Lises beste tips for å oppnå et langt, sunt, naturlig hår er å bruke gode produkter tilpasset din hårtype. Kure håret jevnlig og gå til anskaffelse av et varmebeskyttende produkt om du bruker mye varmevertøy, og gå regelmessig til frisøren for å klippe slitte tupper.

Korte frisyrer
Det er fortsatt populært med mye kort hår til jenter, selv om det har vokst ut og er litt lengre enn i sommer. Sasoon viser en fantastisk salongkolleksjon for høst/vinter 2011-12 som beskriver denne looken helt perfekt.

Bob
Vidal Sassoons klassiske bob er en klipp som har fungert i tiår. I høst ser du den fortsatt, men i forskjellige lengder og varianter.

Ekstreme farger
Det er lov å være litt vågal, ifølge Lise. I høst skal fargene være klare, og eventuelle effekter skal vises mer enn før. Gjerne en liten, men tydelig effekt i luggen eller sideparti. Lady Gagas grønne hår i videoen sammen med Tony Bennet setter standaren for høstens dramatiske farger.

Oppsatt hår
40,50,60 og 70-tallet er nøkkelord for sesongens oppsett. Det var mye oppsatt hår på høstens visninger. Jean Paul Gaultier viste sterke oppsett tydlig inspirert av 40 og 50-tallet. Sonia Rykiel viste en flott kolleksjon av langt hår med sideskill satt opp i søte kliper. Valentino gikk for fletter og dette er kanskje en av høstens vinnere.

Huleboermenn
Nå skal gutta være skjeggete og rufsete i kantene. Håret blir lengre og vi ønsker huleboermannen velkommen tilbake. Lise er ganske sikker på at Thomas Stenersen fra Eva and the heartmakers kommer til å være et forbilde for gutta utover høsten og vinteren. Det på grunn av at han var såpass tidlig ute med trenden. Her er det bare å stålsette seg jenter, for i høst blir det mye hår.Bildekilde: Maria, Getty

Skrevet av: Ida Jensen

Ida Jensen er utdannet frisør og makeup artist. Har lang fartstid innenfor personligstyling og har i det siste jobbet litt med motestyling. Her på femelle vil Ida dele sine tips innenfor mote, make up og hår. Ellers blogger hun på http://motemas.blogspot.com.

3 kommentarer om “Hårtrender høst og vinter 2011/12

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul