Hemmeligheten til glansfullt hår

Håret blir fort matt og slitt om vi ikke behandler det riktig. Femelle hjelper deg med enkle løsninger til et levende og skinnende hår!

Vi gjør mye for at håret vårt skal skinne og se fantastisk ut, og det finnes utallige stylingsprodukter på markedene som lover fantastiske resultater for håret. Men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge til sitt hår. Mye er gjort når vi vet hva man bør, og hva man ikke bør, gjøre.

Invester i gode produkter
Det første du må gjøre er å investere i gode hårprodukter som er tilpasset din hårtype. Bleket og lysnet hår trenger produkter med proteiner for å gjenoppbygge håret. Farger du håret, er det lurt å bruke produkter tilpasset farget hår for å bevare fargen lenger. Krøllete hår bør bruke flytende og fuktgivende produkter for å tynge håret, mens fint nordisk hår krever lettere produkter som tørrspray og hårskum for å ikke tynge håret. Bruker du mye stylingsprodukter kan du med fordel bruke en renseshampoo en gang i uken. Se etter en shampoo merket ”detox”.

Selv om du bør investere i gode hårprodukter betyr det ikke at du må blakke deg hver måned på dyre frisørprodukter. Det finnes mange gode butikker på nett hvor du får kjøpt frisørmerker til langt billigere pris!

Ikke overvask håret
Det er en myte at jo mer du vasker håret ditt, jo mer glansfullt blir det. Du trenger ikke vaske håret ditt hver dag. Ved å vaske håret for mye økes den naturlige fettproduksjonen i håret, og kan skape ubalanse i hår og hodebunn. Det som er viktig når du vasker håret er at du sørger for at håret er ordentlig vått før du tar i shampoo. Masser hodebunnen lett med fingertuppene, og ta alltid shampoo i håret to ganger. En gang for å fjerne produktrester, og en gang for å virkelig vaske håret.

Er du plaget av flatt og fett hår kan det komme av at du bruker for mye balsam, eller en balsam som er for kraftig. Du trenger bare å påføre balsam på den nederste delen av håret, hvor behovet er størst.
Før du går ut av dusjen kan det hjelpe å skru på kaldere vann, som hjelper til å lukke hårskjellene.

Klipp slitte tupper!
Noe av det kjedeligste å gjøre med håret er å klippe tuppene, spesielt om man sparer til langt hår. Men det er nettopp da det er viktigst å klippe tuppene. Hår er dødt materiale, og slitte tupper kan ikke repareres. Glem å kjøpe produkter som skal redde slitte tupper, de funker ikke. Tuppene vil alltid bli slitte og tørre, og det eneste som hjelper er å klippe de bort.

Men selv om du ikke kan fikse slitte tupper, er det flere ting du kan gjøre for å forebygge det.

– Ikke gre håret når det er vått. Mens håret er fuktig er fortsatt skjellaget åpent, og dermed sårbart. Børsten napper i skjellene, og skader håret.

– Begrens bruken av hårføner, krølltang og rettetang. Om du bruker det, er det spesielt viktig å huske å bruke varmebeskyttende produkter. Disse produktene hindrer ikke håret i bli slitt ved bruk av hårføner, men de beskytter håret mer.

– Ikke farg håret for ofte. Dette er noe av det som sliter mest på håret, og anbefales ikke å gjøre for ofte.

– Bruk kurer gjerne annenhver uke. Et alternativ til slike kurer kan være så enkelt som å massere tuppene inn med olje, og la det virke i 20 minutter en gang i uken. Enkelt og greit å gjøre en fredags kveld!

– Spis proteinrik mat. Fet fisk har mye proteiner i seg som er bra for håret, samt Omega-3. Også B-vitaminer er bra for hud og hår.

– Vask hårbørsten din. Skitne hårbørster samler fett, talg og gamle produktrester som igjen spres i håret ditt når du grer det. Fjern gammelt hår, og vask hårbørster i såpevann hver andre uke.Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Natalia

Natalia Constanza Heinrich er ei 22 år gammel jente som bor i Kongsberg, men som opprinnelig er fra Chile. Hun har bodd i Norge mesteparten av livet sitt, og er utdannet journalist. Hun liker å drive med masse forskjellig, gjerne på en gang. Samtidig er hun også en nysgjerrigper, og må holde seg oppdatert på det som skjer innenfor kjendis-, musikk-, og moteverden.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul