Hjemmeside med flash på 1-2-3!

Er du lei av blogging, men vil gjerne ha et eget sted på nettet for å vise frem fotografier, kjæledyret, favorittoppskriftene, hobbyen din, eller kanskje oppussingen av kjøkkenet? Hjemmeside er tingen!

Da internett først ble allemannseie på midten av 1990-tallet, var det å ha egen hjemmeside det helt store. Sidene var ofte enkle og funksjonelle, og ble brukt til å presentere alt fra egen person og familie, til ulike virksomheter. De siste årene har bloggen på mange måter tatt over bruksområdet for den gammeldagse hjemmesiden, men ikke alle er på jakt etter bloggens fleksibilitet og krav om stadige oppdateringer.

Da er det godt å vite at den gamle, gode hjemmesiden fortsatt lever, og at du ikke trenger å være ekspert på html for å få en ny side med profesjonell look opp å gå på 1-2-3! Femelle viser deg hvordan du kan bruke Wix.com for å bygge din nye hjemmeside. I løpet av få minutter kan du nemlig registerere deg, velge design og laste opp innhold til din nye visningssted på nett.

Slik gjør du det:

1.) Registrering
Du registerer deg enkelt og greit med e-postadressen din, og velger et passord. Da er du faktisk allerede klar for å sette i gang å designe din nye hjemmeside.

2.) Velg et ferdig design
Wix tilbyr et mylder av ferdige designpakker, fra det romantiske til det enkle. Her er det bare å velge og vrake! Alle designene leveres med fiks ferdig flash-funksjonalitet.

3.) Bygg ditt eget design
Faller ingen av designene til Wix i smak, er det ingen grunn til å fortvile. Ved å klikke og dra i ulike elementer i det ferdiggenererte designet, kan du modifisere websiden slik at den passer din smak. Du kan også starte med en helt blank webside, og designe alt selv.

4.) Ingen koding involvert!
Det beste med Wix er at du ikke trenger å kunne noe som helst om webdesign for å lykkes. Du legger til eller tar bort elementer på siden din enkelt og greit ved å klikke og dra. Bakdelen er selvsagt at du kun kan bruke ferdigproduserte moduler fra Wix, men ettersom valgmulighetene er mange, burde det være mulig å finne noe som ligger nært opptil det du ønsker deg.

5.) Eget domene?
Gratistilbudet fra Wix innebærer at siden din kommer til å ha et diskrè banner på siden din som lenker til Wix.com. Med gratisversjonen kan du heller dessverre ikke bruke et eget domene til siden din, men hvis du ønsker å oppgradere slik at du får ekstra funksjonalitet og kan bruke eget domene, koster dette fra ca. 30 kr per måned.

6.) Vis deg frem!
Husk: Du trenger ikke være blogger for å ha ditt eget hjemsted på nettet. Bare kreativiteten din setter grenser for hva du kan fylle hjemmesiden din med. Fotografier? Egne tekster? Musikk? Online CV? Fanside for favorittbandet ditt? Presentasjon av egen bedrift? Personlig portefølje?
Du bestemmer!

Bildekilde: wix.com

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

7 kommentarer om “Hjemmeside med flash på 1-2-3!

 1. Kan man blogge der da? Eller er det bare en vanelig hjemmeside? Jeg er på blogg.no og vil gjerne flytte til .com men aner ikke hvordan man gjør det. Kan noen hjelpe meg?

 2. Karin: Man kan blogge på Wix, men det er ingen bloggplattform. Hvis du vil blogge er det absolutt hendigere å bruke en plattform som er egnet til det, WordPress for eksempel.

  .com-domene må du kjøpe selv, og deretter finne et webhotell hvor du kan kjøpe deg en «plass» på nettet. One.com er for eksempel en aktør som tilbyr webhotell.

  Det er litt mer jobb enn å ha en ferdig pakke på blogg.no eller blogspot, men samtidig har du større kontroll over bloggen din.

 3. Karin: Ja, det er for så vidt det samme med .no.

  Men hvis jeg ikke tar feil, kan man ikke kjøpe et .no-domene uten å være registrert som en norsk bedrift. Det kan du ordne ved å registrere bloggen din som enkeltmannsforetak i Brønnøysundregisteret, men det er ikke noe jeg vil anbefale å gjøre hvis du er helt blank eller ikke har noen som kan hjelpe deg litt.

  Å eie et eget domene, .com, .org eller andre, koster vanligvis fra 300 kr per år.

 4. Superb post however , I was wanting to know if you could write a litte
  more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul