Høstens motemust

Noen trender kommer, noen trender går, og noen varer over flere sesonger. Femelle røper høstens mest populære motetrender.

Det hersker også flere ulike it-farger denne sesongen. Selv om det går mot mørkere tider, betyr ikke det nødvendigvis at fargene på klærne må gjøre det samme.

SPREKE FARGER
Spreke farger betyr ikke i denne sammenhengen neonfargene som var en av sommerens heteste trender. Nå skal vi tone ned, og kle oss i farger som blant annet rødt, burgunder, fuksia, oransje, sennepsgult, olivengrønt og midnattblå.

NØYTRALE TONER
La dine feminine sider komme til sin fulle rett i høstens nøytrale toner, og mange florlette bluser og skjorter. Stoff som silke, tyll og chiffon er sikre vinnere. Blant de dominerende fargene i denne kategorien er bronze-toner, champagne, pale/beige, pudderrosa, gammelrosa, og grå å finne.

STRIKK
I år, som alle år tidligere, er strikk et must i enhver motebevisst kvinnes høstgarderobe. Finn din favoritt blant butikkenes enorme utvalg av store, myke strikkegensere. Cardiganer er heller ikke fremmed for denne sesongen.

PONCHO
Høstens kolleksjoner bærer fortsatt et tydelig preg av 70-tallet, og ponchoen har vist seg å bli populær. Løp og finn din favorittvariant av høstens it-plagg, og velg og vrak blant et stort utvalg av nydelige ”kroppstepper”. Nedenfor finner du et lite utvalg utvalg fra Nelly.

PELS
I tidligere år har pels hatt en minimal plass i motebildet, men i år har pels vært å se i kolleksjonene til de fleste av verdens største motehus. Pels er å se i alle butikkvinduer og i hver gate for tiden, enten det er i form av pelsjakker, kåper eller vester. Det er i alle fall et must-have blant alle fashionistas. Om du velger ekte eller fuskepels, er helt opp til deg selv.

BLYANTSKJØRT
Når det kommer til fest, har stjernene forelsket seg i det trange, feminine blyantskjørtet som med fordel fremhever de kvinnelige formene. Og det er ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det samme. Her kan du mikse i ulike farger, stoff og lengder for å finne ditt favorittuttrykk. Skjørtet kan med fordel brukes til jobb/skole, hverdags, eller til fest.

SLANGEPRINT
Slangeskinn er et av høstens viktigste must. Det ryktes at slangeskinn er det nye leopard, så her er det bare å kaste seg på trenden. For mange kan dette været et skummelt steg å ta, men bruker du dette riktig, og uten overdrivelse, kan det gjøre antrekket både sensuelt og glamorøst.

SKINN
Skinn er en trend som kommer igjen og igjen, så ikke pakk bort disse plaggene helt enda. Har du en skinnshorts i skapet, er dette et allsidig plagg som kan kombineres med lette bluser og høye hæler, eller en god strikkegenser og boots/støvletter. Hvis du ikke allerede har en, er dette noe du absolutt burde gå til anskaffelse av.

TILBEHØR

– Fjærpynt
Fjærpynt i ørene er noe du ikke kommer utenom denne høsten. Denne trenden ble med videre fra sommerens utvalg, så kanskje har du allerede en favoritt? Vel, det betyr at du ikke trenger å være redd for å bruke de også denne sesongen. Benytt deg gjerne også av fjærpynt når det kommer til smykker og klær for å tilføre det ”lille ekstra”.

– Metallisk
Metallisk er et hint når det kommer til tilbehør denne høsten. Sko, smykker, vesker etc. Dette vil ta et ellers alminnelig antrekk til nye høyder.

– Skjerf
Ingen høst uten, i alle fall ikke en moteriktig og frisk en. Et stort strikkeskjerf er både trendy, og sikkert mot høstkulda. Jo større, jo bedre, sier vi. Nedenfor kan du se et lite utvalg av store skjerf fra Nelly.

– Skinn
For et mer rocka uttrykk på antrekket kan du gjerne kjøre på med tungt tilbehør i skinn i, som for eksempel sko, veske og/eller jakke.

– Lepper
Når det kommer til leppefarge, veksler motebildet mellom sterke og duse farger fra sesong til sesong. Denne høstens it-farge på leppene er plommerød/vinrød. Spør om hjelp på for eksempel Esthetique til å finne den perfekte fargen for akkurat deg.Kilder: fashionising.com, minmote.no, Msn.no, Gatemote
Bildekilde: Getty

Skrevet av: Charlotte Olsen

Charlotte er ei livsglad jente på 20 år som bor i Oslo og studerer markedsføring. Hun er glad i å skrive, og målet er å starte sitt eget magasin for kvinner en gang i fremtiden. I mellomtiden deler hun gjerne sine tips og gode råd på Femelle.no og på bloggen, charlotte.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul