Hva er LinkedIn?

Sosiale nettverk har i løpet av de siste årene blitt en sentral del av vår hverdag på nett. Nå sprer også farsotten seg til arbeidslivet. Tjenesten LinkedIn hevder å huse over hele 65 millioner registrerte profiler, og ønsker å gjøre nettverksbygging enklere og mer effektivt. I Norge har kanskje ikke LinkedIn tatt helt av enda, men også nordmenn begynner nå å snegle seg etter og registerer sine profiler i nettverket. Den norske brukermassen har nå rundet mer enn 100 000 registrerte profiler, og kan være inngangsporten til din nye jobb.

Mens Facebook og Twitter først og fremst bygger på vennskaplige relasjoner, er LinkedIn stedet for å holde kontakten varm med alt fra kolleger og ex-kolleger til studiekamerater og muligens fremtidige arbeidsgivere. Alle personer du har møtt i diverse sammenhenger som er relevante for din karriere, kan være interessante kontakter i ditt LinkedIn-nettverk. Som registert bruker på LinkedIn kan du enkelt følge med på hva som rører seg i din bransje. Hvem har skiftet jobb? Hvor er det ledige stillinger nå? Hvor mange ledd unna drømmejobben er jeg?

Slik gjør du det:

1.) Å registerere en profilLinkedIn tar bare et lite minutt, men du bør tenke nøye gjennom hvordan du ønsker at CV’en din skal fremstå. Vær ærlig og rederlig, og unngå for en hver pris å overdrive eller lyve om dine egne kvalifikasjoner. Kallenavn og festbilder med artige grimaser hører heller ikke hjemme her. Du kan selv bestemme hvor mye informasjon du ønsker å legge ut om utdanning, tidligere arbeidserfaring og eventuelle ekspertområder når du redigerer LinkedIn-profilen din.

2.) Når profilen din er ferdig redigert, er du klar for å begynne å knytte kontakter. Det enkleste er å starte med å la LinkedIn søke etter kontakter som kan være relevante for deg via e-postklienten din. Da får du frem en liste med navn som du har hatt e-post korrespondanse med. Personer som allerede har en LinkedIn-profil markeres med et lite ikon.Velg ut navn fra listen som du virkelig anser som verdifulle kontakter. Det er bedre å starte med et lite, men seriøst nettverk enn å sende ut invitasjoner i hytt og pine.

3.) Følg opp profilen din og oppdater kontakter. Når du møter nye personer i det virkelige jobbliv bør du legge til disse i nettverket ditt fortløpende. Husk at hvis du er usikker på om personen bruker LinkedIn eller ikke, kan du alltid invitere denne som ny bruker. Når det skjer noe viktig som angår jobblivet ditt, kan du gjerne sende ut en melding om dette, men ikke sleng ut statusoppdateringer i øst og vest slik tendensen er på Facebook.

4.) Sist, men ikke minst: Ikke sats alt på LinkedIn. Er du heldig kan du komme i kontakt med personer som kan hjelpe deg på vei dit du vil, men LinkedIn er først og fremst et verktøy for å holde dørene åpne, ikke en magisk jobbmaskin.

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul