Hvorfor mobber vi mer på nett?

Femelle har tatt en prat med fem jenter i 16-20 års alderen. Vi har spurt dem om et veldig viktig og aktuelt tema, nemlig hvorfor det er så enkelt for noen å skrive negative kommentarer på blogger.

Norges tidligere bloggdronning Voe sluttet å blogge for kort tid siden på grunn av nettmobbing, og bare flere og flere toppbloggere har uttalt at de også må tåle mange kvasse kommentarer fra ukjente mennesker. Så å si alle jentene vi intervjuet på gata var enige i at misunnelse og sjalusi var dominerende faktorer bak negative tilbakemeldinger, og det at vedkommende kan gjemme seg bak navnet anonym gjør drittslenging mye lettere.

Sonja Eike Nematinia, 16 år

Jeg tenker at det er fordi det er lettere å sitte bak en datamaskin og si hva man mener. Jeg tror at det er mange som sitter og leser på blogger, og tenker at de har det så lett. For eksempel som Voe, det er sikkert mange som mener at hun har det så lett. Derfor mener de at hun trenger litt motgang, og derfor tror jeg man skriver negative kommentarer.Hanna Jøssang, 16 år

Når du er bak en skjerm, mobil eller hva som helst, så er man mye tryggere. Man får mer mot og da er det lettere å si sin egen mening. For å si det rett ut, så har folk liksom mer baller når de sitter bak en skjerm og ikke snakker face to face.

Men når man slenger unødvendig dritt er det fordi at man har dårlig selvtillit. De tråkker på andre for å føle seg bedre.


Malin Siøberg, 19 år

Fordi det er fra en data, det er ikke face to face.

Jeg vet ikke helt hvorfor man har behov for å skrive negative kommentarer, men jeg tror det har noe med at de ikke vet hvem man er, så man kan gjøre det uten å få de store konsekvensene.Natalie Roman, 19 år

Jeg tror det er lettere å si ting via en skjerm. Da kan det ikke oppstå en direkte konflikt. Man ser ikke folk i øynene. Så du trenger ikke å stå for det du sier på samme måte som hvis du hadde stått ansikt til ansikt med personen.

Det er vel også en måte å avreagere på, hvis du har hatt en dårlig dag eller er sjalu på personen bak bloggen. Har du for eksempel en søt jente med fine klær, så kan man bli misunnelig og derfor skrive negativt. Grunnen er vel generelt sjalusi.


Therese Nilson, 20 år

Selv har jeg aldri skrevet noe negativt, jeg liker å gi komplimenter. Jeg vet ikke helt hvorfor det er så lett å skrive negativt, det er vel på grunn av misunnelse. Det kan for eksempel være at personen har fått en ny jobb eller at de bak bloggen har penger, derfor blir man misunnelig og skriver negative kommentarer.

Det kan hende folk syntes at noen bloggere har det for lett og får alt servert, på grunn av blant annet penger. Så da kan de skrive negative kommentarer fordi de ikke synes at de fortjener suksess. Men dette bunner nok også i misunnelse.

Eller så kan det være at det er blitt skrevet noe som provoserer, da har de negative kommentarene lett for å komme.

Hvorfor tror DU det er så lett å skrive negative kommentarer på blogger?Fotograf: Mie Andersen

Skrevet av: Mie

Mie Andersen er 18 år og har nettopp gått ut av videregående, med media og kommunikasjon som hovedlinje. Å skrive og ta bilder er to ting hun virkelig elsker, samt det at hun har en stor interesse for mote og interiør.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul