Jordnær Frøken Norge

I august i år ble Anna Zahl (23) fra Vesterålen kronet som den nye Frøken Norge.

I September gikk Miss world finalen av stabelen der 113 av verdens vakreste jenter var samlet for å konkurrere om tittelen. Her nådde desverre ikke Anna helt til topps, men ser på det som en god erfaring og har nå framtidsplanene klare. Vi har tatt oss en hyggelig snakk med Anna om Frøken Norge tittelen, og for å bli litt bedre kjent med henne.

Hva betyr Frøken Norge tittelen for deg?
– «Som jeg har sagt helt siden jeg meldte meg på konkuransen, så vil jeg bruke den for alt det er verdt. Det er en god tittel å ha på cven, kanskje jeg til og med kan bruke den i mange år fremover. Den gir masse nye muligheter i livet mitt. Det å ha deltatt på Miss World er en erfaring i seg selv. Modelltilbud og annen PR som ofte åpner mulighet for noe annet igjen, betyr mye for meg. Men jeg er klar for å gå tilbake på skolebenken om dette en dag skulle ta slutt.»

Hva vil du bruke dette året til?
– «Dette året for meg blir ett vurderingsår i forhold til hva jeg skal gjøre videre. Men etter deltagelse i Miss World er jeg ganske bestemt på at jeg vil lære flere språk. Riktig komunikasjon kan åpne mange dører. Jeg har møtt mange fordeler etter jeg mottok tittelen. Jeg har fått jobbe med profesjonelle innenfor modellbransjen og blitt kjent med mange nye mennesker. Ulempen er at man fort kan bli ett vurderingsobjekt og få negative komentarer i media. Men det er noe som hører med en hver profilert stilling.»

Nå og fremover

Hvordan ser dagene ut for en Frøken Norge?
– «For tiden jobber jeg hos min mor i blomsterbutikk på Sortland. De kommende ukene reiser jeg til Tromsø for å være med kjæresten og venner, og jobbe der fram til jul i cafè og på apotek. En vanlig dag for meg er ganske rolig. Jeg liker å sove ihvertfall til kl 09:00, så drar jeg på jobb i min mors forretning. Jeg lager middag nesten hver dag, noe jeg elsker å gjøre. Jeg vil faktisk påstå at jeg er flink til å lage mat. Etter litt avslapping er det trening etterfulgt av kos med gode venner og familien. Jeg har også flere hobbyer som jeg dyrker til daglig som matlaging, mote, design, make-up og kunst.»

Hvordan ser framtiden ut?
– «Jeg har bestemt meg for å studere igjen fra høsten 2012, men det avhenger litt av hva som skjer dette året som Frøken Norge. Jeg har allerede ett år med økonomiutdannning som jeg har lyst til å fortsette på og kanskje starte på ett par ekstra språk.»

Skjønnhet, kosthold og trening
En karriere innenfor modellbransjen er en av de tingene Anna ønsker å bruke tittelen til for å oppnå. Anna jobber hardt for å opretteholde sitt vakre ytre. Kosthold og trening er i denne sammenheng veldig viktig for henne.

– «Jeg trener hver dag nå, både styrke og kondisjon. Var ikke like flink til dette før. Kostholdet er bra, men unner meg «usunn» mat en gang i blandt. Frokost er dagens viktigste måltid og da spiser jeg knekkebrød med ost, ett glass skummet melk og oppskåret frukt.»

Gode verdier
Å ha et vakkert utseende er ikke nok for å nå til topps i konkurransen, og Anna mener selv at hun viste mye av seg selv gjennom hele konkuransen og ser derfor på seg som en verdig vinner.

Hvem mener du er et bra forbilde for de som vokser opp nå?
– «I Norge er det veldig mange som barn kan se opp til, blant annet sportsstjerner som Therese Johaug og Petter Nortug.
Gro H. Brundtland, og mange flere av våre politikere som hevder seg i hele verden for vår flotte politikk og land. Det som jeg tror er viktig for barn er å få lov til å utvikle seg selv og ikke ha for store forbilder. Jeg syns det er veldig viktig å la barn få dagdrømme ett par timer for dagen, og ikke ha fullpakket program med skole, fotballtrening, pianotime og dans, og når de da kommer hjem, så er det å rett i seng uten å kunne filosofere over noe som helst. Jeg tror det å tenke å filosofere er noe som gjør oss smartere og kan være en avgjørende faktor for hva man er kapabel til å gjøre med livet sitt.

Selv beundrer jeg min mor mye for hennes glød og energi. Hun har alltid i kontroll over ting som skal gjøres, og det ser jeg opp til, og håper jeg blir like rutinert som henne. Jeg ser opp til mange, da alle har forskjellige egenskaper og kvaliteter, men alle deler en viktig egenskap og det er godhet, det å ønske andre vell.»

Ser du på deg selv som et bra forbilde?
– «Jeg tror absolutt jeg kan være et godt forbilde. Frøken Norge er ingen tittel med mye mediablest, og jeg er derfor inget offentlig forbilde. Jeg har mange venner jeg kan kalle mine bestevenner, min søster blandt annet. Og Linda, ei jente jeg møtte på videregående, som jeg desverre ikke møter så ofte. Vi har en trygg og god tone. Hun er ei oppriktig og ekte jente. I Tromsø har jeg mange venner. En som utmerker seg er Kristina. Når vi er sammen går det ikke mer enn 30 minutter mellom hver latterkrampe. Jeg ønsker først og fremst å være et godt forbilde for mine venner og familie. Jeg tror jeg har vært flink til å gi råd, og å være en god venn for mange, og de som kjenner meg ser kanskje opp til mine gode verdier. Det er jo en ære som tas seriøst fra min side om noen velger å se opp til meg.

Fotograf: Rolf-Ørjan Høgset (rolfie.no)

Skrevet av: Ida Jensen

Ida Jensen er utdannet frisør og makeup artist. Har lang fartstid innenfor personligstyling og har i det siste jobbet litt med motestyling. Her på femelle vil Ida dele sine tips innenfor mote, make up og hår. Ellers blogger hun på http://motemas.blogspot.com.

En kommentar om “Jordnær Frøken Norge

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul