Kopier Ambers sminkelook

Skrevet av Kaja Hytland

Amber Heard er kanskje ikke et kjent navn for de fleste, men mange vil likevel kjenne igjen denne vakre amerikanske skuespilleren. I løpet av sine 24 år har hun hatt mange roller i både filmer og tv-serier, men hennes store gjennombrudd kom i år med serien ’The Playboy Club’. Serien ble dessverre kansellert etter bare tre episoder, men Amber har ikke tenkt å forsvinne like fort. Snart er hun også aktuell i ’The Rum Diary’ med Johnny Depp.

Da hun var på Hollywood Awards Gala hadde hun en enkel, men sexy og glamorøs sminke. Den er ikke så veldig vanskelig å kopiere, og her er den i enkle steg.

Steg 1:
Det er viktig å starte med en god base. Husk alltid fuktighetskrem før du begynner å legge sminke, det er umulig å få den perfekte sminken med tørre flekker i ansiktet. Hvis du har lyst kan du også legge en primer før du begynner å sminke, men det er slett ingen nødvendighet. Begynn med å legge concealer hvis du trenger det. Hvis du har en med veldig god dekkevne kan du bruke den på både kviser og mørke ringer under øynene. Hvis du blir veldig lett rød i ansiktet kan du blande inn litt grønn concealer og legge de plassene du blir rød.

Steg 2:
Bruk en flytende foundation du foretrekker, men pass på å ikke bruke for mørk farge. Finn den fargen som passer hudtonen din, og pass på at den matcher dine gule eller røde undertoner. For å få en hud som gløder like vakkert som Amber sin, bland inn et shimmerpudder i foundationen før du påfører den. Liquid Metal Powder i fargen ’Ether’ fra Illamasqua gir en duggfrisk look. Påfør jevnt over hele ansiktet, og bland den godt inn i huden med en pudderkost i runde bevegelser. Sett så sminken med et hudfarget eller transparent pudder sånn at puddersminken du legger på etterpå ikke legger seg i klumper i fukten fra foundationen.

Steg 3:
Velg en rosa blush med bittelitt fersken, som for eksempel NARS ’Orgasm’ og legg den over kinnbeina ca 2 fingerbredder fra nesen. Dra den opp mot hårfestet, men stopp før du faktisk kommer til håret!

Steg 4:
Øyenbrynene skal være naturlige, så velg en brun øyenskygge som er litt mørkere enn håret ditt og fyll ut brynene i din naturlige form. Etterpå kan du ”greie” brynene og gjerne bruke litt øyenbrynsvoks for å få de til å ser perfekte ut hele kvelden.

Steg 5:
Legg en lys shimmerskygge som matcher hudtonen din over hele øyelokket og i øyenkroken. Er du veldig lys i huden sånn som Amber er MAC jest veldig fin. Legg deretter en lille simmerskygge over hele øyelokket og litt under øyet, avslutt i en v-form ytterst, sånn som på bildet. Du kan gjerne bruke en lilla skygge med brunrosa undertoner, som MAC ’Nocturnelle’ eller Max Factor ’Passionate Plum’. Blend den godt for å unngå harde kanter og streker i skyggen, og du kan gjerne blend med en lys lilla øyenskygge helt ytterst.

Steg 6:
Legg så svart eyeliner i en tynn linje som følger vippekanten på øyelokket. Du kan bruke både kajal, cakeliner eller våtliner, bare bruk det du føler deg mest komfortabel med. Legg et tynt lag mascara på vippene både over og under øynene. Nå kan du legge på falske vipper hvis du vil for å virkelig få den sexy og glamorøse looken. Du kan bruke enten punktvipper eller en halv remse vipper, men pass på at du legger fokus på de ytterste vippene. Fullfør med et par lag mascara, og når du tror du har på nok, ta på litt mer! For å unngå klumper og ”edderkoppvipper” kan du bruke en ren mascarakost til å børste vippene etter hvert lag, det kan du kjøpe billig på internett eller på sminkebutikker som selger sminkebørster.

Steg 7:
Fullfør looken med de perfekte leppene! Legg en hudfarget lipliner over hele leppen og form leppene dine. Pass på at de blir symetriske, da alle har litt skeive lepper! Velg så en lyserosa leppestift med litt brune undertoner, gjerne en i en kremet konsistens. Prøv MAC ’Hot Couture’.

Bildekilde: Getty

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

2 kommentarer om “Kopier Ambers sminkelook

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul