La skattejakten begynne

Vintage og Second hand klær er i skuddet som aldri før. Etter flere år preget av både økonomi og miljøkriser er det blitt mer og mer populært å trendy å handle brukt. Moteikoner, bloggere og stylister verden over satser høyt på å finne de plaggene ingen andre har ved å shoppe vintage og second hand.

Det er ikke bare klær vi leter etter når vi handler brukt. Både møbler, design og sko står ofte høyt på ønskelista over skatter man kan finne for en billig penge. Over hele landet er det fullt av små og store brukthandlere. Kanskje har du aldri tenkt over at fredagens perfekte kjole ligger gjemt ned på nærmeste fretex?

Også markeder og loppiser er flotte plasser å gå på skattejakt. I Oslo alene holdes det fast flere markeder hver helg. Birkelund marked, Blå marked, Lakketorget marked, Majorstutorget, og Grønlandsmarkedet for å nevne noen. Her kan du finne klær, sko, antikviteter, sykler, gamle kamera, bøker, og hundrevis av andre morsomme og spennende ting. Du kan være så heldig å finne ekte Dior solbriller til den nette sum av 20 kroner, eller kanskje det perfekte sminkebordet du har ønsket deg så lenge.

Birkelund marked holdes hver søndag ved Birklund på Grunerløkka i Oslo. Markedet ble startet i 2003 og er den perfekte plassen å tilbringe en søndags formiddag, for hva er vel bedre enn å tilbringe søndagen til shopping?

Grønlandsmarkedet holdes lørdager, ved Grønlandstorget i Oslo. Her er det størst utvalg i elektronikk, men endel antikviteter og litt klær.

Lakketorget er ganske nyoppstartet, og ligger i Lakkegata ved Trondhjemsveien i Oslo, et lite marked med noen spennende boder med fine klær og sko.

Sist ute er søndagsmarkedet på Blå. Her finnes smykker, vesker, kunst, handlagde votter og skjerf, noe klær og sko. Det selges nystekte vafler og er virkelig verdt et besøk!

Sjekk ut hvilke markeder og bruktbutikker som finnes i nærheten der du bor, og ta turen for en skikkelig skattejakt du også!

Utenlandske byer som er fine å gå på vintage og secondhand jakt i er blant annet; London, San Fransisco, Barcelona, og New York. Så et tips til de som skal reise på ferie, sjekk ut på forhånd, kanskje holdes det fine markeder når du er der.

God skattejakt!Kilder: sondagsmarkedet.blogspot.com, aktivioslo.no/birkelundmarked, markedsutleie.no
Foto: Steinar Moen, Trine-Lise Henriksen

Skrevet av: Trine-Lise

Trine-Lise Henriksen, 23 år og bor i Oslo. Studert foto i 2 1/2 år og skal fortsette med det til høsten. Studerer journalistikk på kveldstid. Elsker å ta bilder, reise, trene, shoppe, være med mine fantastiske venner og min samboer. En sann livsnyter.

3 kommentarer om “La skattejakten begynne

  1. Hehe, tidig, for i dag var jeg på Fretex og fant en kjempe fin svart kjole og en veldig fin beige shorts. Ingen av de så gammeldagse ut i det hele tatt, tvert i mot var spesielt shortsen ganske moderne å se på. Litt army-aktig på en måte. Shortsen kostet før mellom 100 og 200 kr. og kostet 50 kr. på Fretex. Kjolen har kostet 33 dollar og kostet bare 89 kr. på Fretex. Så nå har jeg begynt å handle på Fretex av og til faktisk. (15 år)

  2. Jeg holder meg til Fretex Unika når det kommer til vintage shopping i Norge. Mest fordi jeg ville gått berserk på markeder og trenger et mindre utvalg.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul