Lofoten er Norges mest romantiske sted

Match.com har gjennomført en undersøkelse blant nærmere 1100 norske single for å finne ut av hva de mener er Norges mest romantiske sted

I en undersøkelse gjennomført av Match.com ble single spurt hva de mener er Norges mest romantiske sted. På landsbasis troner Lofoten som den soleklare vinneren, og hele 24 prosent oppgir at de synes dette er destinasjonen der de tror at romantikken kan blomstre. På andre plass kommer øyene i Oslofjorden med 14 prosent, før Rosendal som er tett etterfulgt av Fiskebryggen i Bergen.

Nært er kjært
Regionale tall viser overraskende resultater – nordmenn trenger ikke reise langt for å oppleve romantiske omgivelser. For eksempel mener hele 32 prosent av respondentene i Hordaland at Fiskebryggen i Bergen er Norges mest romantiske sted. 30 prosent av de single i Oslo synes at øyene i Oslofjorden er det beste stedet for å skape romantisk stemning. 6 av ti rogalendinger foretrekker destinasjoner i sitt eget fylke. Mens så mange som 40 prosent av rogalendingene er overbevist om at Solastranda er Norges mest romantiske sted, mener 16 prosent at romantiske øyeblikk oppleves best på Prekestolen.

Ikke nok med at nærhet er avgjørende med tanke på romantiske destinasjoner, så avdekker undersøkelsen også at de single foretrekker en partner som snakker samme dialekt som dem. Hele 5 av ti hordalendinger mener at bergensk er den mest attraktive dialekten hos en fremtidig partner. 60 prosent av folk i Oslo foretrekker Oslodialekten, mens så mange som 44 prosent av respondentene i Vest-Agder ønsker seg en partner som snakker Sørlandsdialekt.

Om undersøkelsen:

Undersøkelsen ble gjennomført blant Match.coms norske medlemmer i sommeren 2011. Nærmere 1100 medlemmer svarte på undersøkelsen, med et representativt utvalg av kvinner og menn.Kilde: Pressemelding fra Match.com
Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul