Lyst på tatovering?

Jeg ser på tatoveringer som kunst. Noen er fine, noen er stygge, og noen er bare spesielle. Det er viktig å tenke seg godt om før en skaffer seg tatovering, selvfølgelig fordi den forhåpentligvis skal være der for evig. Dessuten er det vondere å fjerne tattoveringen enn å ta den, og hvem vil lide for et dumt feiltag? Da er det bedre å tenke seg om to ganger. Her lister jeg opp noen ting som kanskje er verdt å tenke over før du tar valget som vil følge deg i lang, lang tid.

– Er du sikker på at det er akkurat den tatoveringen du vil ha? Er størrelsen ok? Du kommer ikke til å angre på at du plasserte den akkurat der? Ta deg god tid når du skal velge deg ut en tattovering – ikke dukk opp på studioet uvitende om hva du skal ha. Da ender du opp med å velge deg ut en i katalogen og antakeligvis angre etterhvert. Finn heller noe på nettet (det finnes et tonn av nettsider du kan besøke), eller få noen du kjenner til å tegne en for deg. Tatoveringer som har en mer følelsesmessig mening for deg er sannsynligvis de du ikke kommer til å angre på senere. Tenk også over hvor du plasserer den. Om du tar den på håndleddet, er du sikker på at du ikke kommer til å gå lei? Om du er usikker, finn ut hva du vil ha, og heng det opp over senga di. Går du lei av den innen et halvt år, er kanskje ikke det tattoveringen for deg.

– En liten tatovering er kanskje ikke like spennende som å ta en stor tatovering, men har du ingen fra før av er det lurt å starte i det små. Kanskje finner du ut senere at tatoveringer ikke er noe for deg, det er nok med den lille. Eller kanskje synes du det gjør så vondt at det er mer enn nok med en liten en. Uansett lønner seg for de fleste å starte i det små, og heller gå større senere.

– Tenk litt over når på året du tar den. Det er ikke moro å ta den rett før sydentur, for så å komme på at du ikke kan bade på tre uker. Sommertid er gjerne en tid du burde unngå å ta tatovering på, da både sol og vann kan forverre kvaliteten på den nye tattoveringen.

– IKKE skriv navnet til noen. Heller ikke initialene. For øyeblikket virker det kanskje som noe av det mest romantiske du kan gjøre for noen – men vent heller i tyve år. Er han fortsatt der? Kanskje du da kan vurdere en slik tatovering. Det er ingenting verre enn å ha noen navn tatovert på rumpa, og så må forklare det for en ny kjæreste.

– Er du redd for at det gjør vondt? Det kommer an på personen som tar, og hvor du tar. Kanskje du som er første-gangs burde ta tatoveringen et sted på kroppen hvor det ikke finnes så alt for mange nerver. På den måten finner du litt ut om din egen smerteterskel, og du kanskje kan være litt modigere neste gang.

– Tatoveringer er dyre, så vær sikker på at du har råd til det. Kjedelig å leve på nudler en måned fordi du ville ha en tatovering. Sjekk også litt rundt omkring på ulike sjapper – prisene kan variere kraftig, og det er kjedelig å gå på en smell sånn sett. Det gjorde nemlig jeg!

– Ikke vær syk når du tar deg tatovering. Immunforsvaret burde være tipp-topp når du setter deg i stolen. Dette er for at tatoveringen skal klare å gro ordentlig senere. En tatovering er jo som et åpent sår, og om kroppen er opptatt med å kjempe mot bakterier, vil tatoveringen få sisteprioritering. Dermed kan du ende opp med en stygg tatovering, og det vil du vel ikke ha?

Jeg håper disse tipsene var til hjelp. Jeg startet selv med en liten tatovering, og jeg har store planer om å ta flere ;)

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: carina

Carina Behrens er ei jente på 21 år som studerer journalistikk på Norges Kreative Fagskole i Oslo, og blogger på thelateparade.blogspot.com. Ønsker å bli forfatter, men målet er filmjournalist. På Femelle har hun hovedansvaret for film-redaksjonen.

6 kommentarer om “Lyst på tatovering?

  1. Takk for veldig fin artikkel! Jeg har lenge ønsket meg tatovering, men klarer ikke helt bestemme meg for hva og hvor osv, så denne var kjempe nyttig!

  2. En side du eventuelt kan gå på, Karina, er http://deviantart.com . Der legger mennesker fra rundt om i verden sine tegninger, malerier, tekster – you name it. Søk på «tattoo» og det kommer opp en masse fint! Det var der jeg fant min :)

  3. Svært så positive vi er i dag da!

    For det første er det blitt mer og mer vanlig å skrive «tattovering» på norsk, men ja, jeg er enig i at en skal være konsekvent. Jeg må ha hoppet over en da jeg rettet opp.

  4. jeg vil gjerne ha tattovering. jeg har ikke kommet så langt ennå, men jeg tegner tattoveringer, så jeg prøver å tegne den perfekte som jeg kan ha på meg selv.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul