Månedens kvinne | Juli

Som månedenes kvinne har valget falt på Mariell Øyre, bedre kjent som bloggeren bak hjartesmil.blogg.no.

Ikke bare har denne fantastiske bloggeren en søt og romantisk blogg, men hun har også gitt ut sitt første magasin, og nettopp forlovet seg med kjæresten Jostein gjennom fem år. Mariell er en flott inspirasjon for unge kvinner.

Vi har valgt å la sitatene være på nynorsk med små bokstaver slik bloggeren selv skriver.

Hva er det som gjør at bloggen din skiller seg ut fra andre?
– «eg har eit ganske klart konsept på bloggen, i motsetning til dei fleste andre. eg har eit filter som heiter «fint» og ting som ikkje er fint på ein eller annan måte får ikkje vera med. (vanskelige ting kan óg vera fint) også at eg skriv på nynorsk, sjølvsagt!»

På hjartesmil.blogg.no kan man lese mange personlige tekster og om Mariells hverdag. Man kan spørre seg selv hvor hun finner krefter til å sende et positivt budskap til leserne hver eneste dag. Det er jo ikke alle dager som er like gode. Mariell forteller at hun har fått gjennom lange perioder i livet med mye mørke og vondt. Den eneste måten hun har klart å holde hodet over vannet på er å tvinge seg selv til å være positiv.

– «det er ikkje dermed sagt at det ikkje finst dårlige dagar, men når dei kjem så pyntar eg meg heller litt ekstra, et ein kokosbolle i senga og publiserar fra blogglageret eg har med tekstar og innlegg for travle og tunge dagar.»

Som bloggere flest blir Mariell inspirert av andre bloggere, fotografer og musikk. Men hun ser også den store gleden i de små tingene. – «eg blir inspirert av veldig mange ting. men óg berre smil fra framande på gata, eit mønster i botnen av ein kaffikopp eller følelsen av gras under føtene. eg er ein veldig kreativ person og ser muligheiter og bilder overalt kvar einaste dag.»

Mariell har blandede følelser rundt bloggfenomenet og hva som gjør en blogg til en god blogg. Samtidig som hun elsker at det finnes en uavhengig plattform der alle som vil kan få utfolde seg (uten annet filter enn sin egen publiseringsknapp) blir hun trist på vegne av de som skriver og ikke helt vet hva konsekvensene blir. – «mange skjønnar ikkje at internett er her for å bli og det er ting ein legg ut her óg. eg er veldig kresen på bloggar og ein blogg må utfylla mange ting for å vera interessant for meg: personen må ha ein bevisst estetikk, må skriva om sånt som interesserer meg: kjærleik, bøker, filmar, klede, mat, reise, må skriva bra og må oppdatera ofte.»

Å gi ut et magasin har vært en drøm og et langt prosjekt. Med hjelp fra mange fantastiske folk har drømmen endelig blitt til virkelighet. Hva er tanken bak magasinet?
– «tanken bak var å vidareføra bloggen, men med meir kunst og mindre kvardag sidan kunst jo er det eg vil driva med i livet. eg jobbar allereie med eit nummer to som kjem til hausten, også vil tiden visa kva som skjer etter det. eg har fått meirsmak på magasinjobbing men veit ikkje heilt om det er ein bransje eg vil vera ein del av enda.»

I Oslo kan du kjøpe magasinet på bokhandelen Tronsmo, i Bergen på vintagebutikken Kostym, eller via hennes blogg.

Mariell har stadig noe å drive med. Blogg, foto og magasinutgivelser utgjør en hektisk hverdag. Hvis det var en ting du skulle valgt ut som du ville ha drevet hva ville det vært?
– «foto. definitvt foto. det har ein heilt spesiell plass i hjartet mitt og eg kunne ikkje ha vore meg sjølv utan det. både blogging og magasin er hobbyar eg elskar og kanskje vil driva med for å tjena pengar (kunstfotografar har det ikkje heilt med å tjena dei store kronene), men det er innanfor ei bilderamme eg likar meg best.»

Gratulerer så mye med forlovelsen. Mange av våre lesere lurer sikkert på hvordan man kan gifte seg med barndomskjæresten uten å ha hatt andre kjærester og erfaringer. Hva er dine tanker rundt det?
– «takk! mange vil sjå på det som å manglar noko; å mangla erfaring, mangla andre kjærestar, mangla innsikt i ei større verd enn oss to. men eg tenkjer kun at det er fantastisk. det føles så innmari rett. tenk å få gifta seg med nokon som ein har vakse opp med, som kjenner ein like godt som ein kjenner seg sjølv. i augene hans ser eg ungane våre og croissantar i ein park i paris og kyss på eit tog i india. han er hjartet mitt og sjela mi og stjernehimmelen min, fortid notid framtid, og eit liv utan han ville vore så himla fattig.»

Mariell har store ambisjoner og drømmer for fremtiden. Både karrieremessig og på det private plan. – «om ti år har eg gått meir på fotoskule, eg har såvidt etablert meg i kunstverda, og eg bur i ein liten villa utanfor paris med to små krøllehovud og han der fine. me et frukost i senga og eg står opp når eg vil, planlegg litt og mailar med galleri og kjøper inn rekvisita og film. frilansar nok litt som journalist og fotograf for aviser og magasin, kanskje eg til og med er litt bryllupsplanleggar her og der. eg et fersken og svart kaffe til lunsj og drikk vin med sugerør heile dagen og har det berre heilt fantastisk. i helgene har me huset fullt av venner som dansar og lagar perfekte mojitos og vil kosa med barneføtter i timesvis. han der fine skriv bøker og jobbar som komponist og musiker. det blir mykje hardt arbeid men det blir heilt fantastisk.»

Med det takker vi for intervjuet og ønsker Mariell masse lykke til i fremtiden.Bildekilde: Lånt under tillatelse fra hjartesmil.blogg.no.

Skrevet av: Femelle

12 kommentarer om “Månedens kvinne | Juli

  1. Fantastisk blogg, Mariell! Masse fine bilder! Herleg! Gratulerer med forlovelsen! Nydeleg ring! :)

  2. å nå ble jeg superglad for at dere har valgt henne! hvis det er noen jeg ser opp til, så er det ingen andre en henne! og hun har jeg aldri møtt engang. så fortjent, og så hyggelig :)

  3. et nydelig portrett av en nydelig person. Mariells blogg får meg til å smile og se hvor mye vakkert det finnes i verden. Jeg ønsker henne det beste!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul