Månedens kvinne | Juni

I Juni måned valgte Femelle ut Andrea Utvik Karlsen bak bloggen drea.se. For tiden har hun veldig mye å gjøre. Både hjemme som mamma og i sin jobb som fotograf. Vi har vært så heldige å fått et intervju med henne i denne hektiske perioden.

Andrea legger på ingen måte skjul på at livet hennes er i en stressende periode akkurat nå. – Jeg må kanskje innrømme at jeg til tider blir litt sliten av alt, spesielt om det blir litt lite søvn, men det er absolutt verdt det, forteller hun. Hun elsker å ha mye å gjøre, og skulle ønske at døgnet hadde flere timer slik at hun kunne gjort enda mer. Det som desidert tar opp mest av hennes tid, bortsett fra å være mamma, er hennes jobb som fotograf. I November 2009 opprettet hun sitt eget enkeltmannsforetak og åpnet studio i garasjen.

Veien mot å bli fotograf har skjedd over ganske kort tid, og det er umulig å ikke se opp til Andrea. Hun kjøpte sitt første speilreflekskamera for kun 2 1/2 år siden, men det var i Desember for litt over et år siden at fotointeressen virkelig tok helt av. Like etter ble hun mamma til sin skjønne datter, Vilja.

Noe av det som er mest imponerende ved Andrea, er at hun er hundre prosent selvlært. Hun har utviklet sitt fotograftalent av seg selv. Vi spurte henne om hvordan hun var blitt så flink, og hun kom da med et par tips til andre drømmende fotografspirer: 1. Bruk Google! Ved å lete i søkemonitorer finner man alltid riktig svar til slutt. 2. Døm andres bilder! Se nøye på andres bilder og bli flink til å pirke på feil de har gjort. Det kan være utrolig lærerikt. 3. Vær sta og målbevisst! Man må ha tro på seg selv og vise at man er selvsikker. Om man ikke tror på det man gjør selv – hvorfor skal da andre gjøre det?

Andrea har store ambisjoner for fremtiden. Hun ønsker å bli en av Norges beste fotografer! – Jeg har veldig lyst til å bli god på fashionfotografering også, og ikke bare fotografere baby og barn, sier hun. Når man jobber innen fotobransjen, kommer det nesten som en selvfølge at man samtidig også skal ha god fantasi. Dette er noe Andrea har mer enn nok av selv, men hun innrømmer at hun følger mange fotoblogger på internett. En av hennes ultimate favorittsider er Fashion Gone Rogue. I følge henne finner man alltid mye inspirasjon på den bloggen.

Som en avslutning ønsker vi Andrea masse lykke til videre med karrieren som fotograf, og takker veldig mye for intervjuet.Sjekk gjerne ut både bloggen og hjemmesiden til hennes fotostudio.Bildekilde: drea.se

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

En kommentar om “Månedens kvinne | Juni

  1. Drea er en jente jeg ser opp til når det kommer til foto. Jeg har nylig, for 1-2 uker siden, oppdaget at foto er noe jeg virkelig vil lære meg, og fikk mitt første speilrefleks for bare 3 dager siden. Drea er en super og herlig inspirasjon :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul