Månedens kvinne | Mai

Caroline Berg sin hverdag er hundre prosent viet til bryllupsplanlegging, photoshoots, blogging og selvfølgelig det å være fotballfrue. Caroline er forfatteren bak en av Norges største blogger, fotballfrue.no. Femelle har hatt et trivelig intervju med henne hvor vi får høre mer om Carolines hektiske liv.

– Kort beskrevet, hvordan er hverdagen som fotballfrue?
Hverdagen som fotballfrue er hektisk, men dette kommer først og fremst av bloggen, og alle mulighetene jeg har fått på grunn av den. Ellers vil jeg tro at min hverdag handler mer om fotball enn noen andres, her er går det i fotball fra morgen til kveld – i hvert fall nesten.

– Du lever mange jenters drøm som fotballfrue. Luksus, kjoler, høye hæler, fester, fotballkamper og photoshoots. Var dette din drøm som liten?
Jeg har alltid elsket å pynte meg, mye fordi mamma dollet meg opp fra jeg knapt kunne gå. Likevel var aldri drømmen en hverdag i sus og dus. Det er den jo heller ikke, men jeg tror det er lett for mange å forestille seg at jeg har det slik, fordi jeg ofte skriver om en del slike ting i bloggen. Da jeg var yngre ønsket jeg først å bli skuespiller, så skulle jeg bli forfatter, deretter var det lege, også advokat, før journalist ble det endelige valget. Det at hverdagen min er mye preget av høye hæler og «luksus» kommer nok av at jeg er veldig jentete av meg, og griper enhver anledning til å pynte meg litt ekstra. Men dette er jo noe alle kan gjøre om de har interessen for det.

– Du sier du ikke visste om verken laget Lyn eller tippeligaen da du møtte Lars-Kristian. Det må ha vært en stor forandring. Hvordan opplevde du det?
Dette stemmer faktisk, og det kommer nok av at det aldri kunne falle meg inn og verken lese om fotball, eller se det på TV før jeg traff Lars-Kristian. Fotball var en sport som var totalt uinteressant for meg. I dag er jeg glad for at han introduserte meg for denne sporten. Mange sier jo at «livet er morsommere for dem som liker fotball», og jeg mener faktisk at det er noe i dette. Det er noe spesielt ved å følge et lag, og det å være en del av gleden når det blir seier.

– Hva synes Lars-Kristian om bloggen og at så mange følger med på deres liv sammen?
Lars-Kristian synes det er kjempebra at jeg har klart å få så mange til å følge med på bloggen min. Jeg tror han er imponert over kreativiteten min, og det at jeg klarer å holde på leserne mine. Nå var det jo Lars-Kristian som oppfordret meg til å starte bloggen, og planen var jo faktisk at den skulle handle mer om oss to, enn den gjør i dag. Jeg tror han er mest fornøyd med å ikke være så synlig på bloggen, kanskje lesertallene skremmer han litt?

– Mange bloggere får mye stygge kommentarer og opplever mye drittslenging både fra lesere og medbloggere, men du ser ut til å få mest positiv tilbakemelding. Hvordan føles det å ha tusenvis av lesere med hver sin mening om deg hver eneste dag?
I starten var dette helt merkelig for meg, men etter hvert forstod jeg at det var slik bloggnettverket fungerte. Dersom du ønsker å være synlig, må du også regne med tilbakemeldinger, i form av både ris og ros.

– Ser du på deg selv som et forbilde for andre jenter?
Jeg håper at jeg kan være et forbilde for mange jenter. Norge er forferdelig preget av janteloven, noe jeg ikke er fan av i det hele tatt. Dersom du stikker deg ut fra folkemengden, er det fort gjort å bli så hardt tråkket på, at du bare har lyst til å gjemme deg. Dette er noe jeg mener unge jenter i dag ikke må bry seg om. Det er viktig å våge og være seg selv, det er i hvert fall noe av det jeg prøver å formidle gjennom bloggen min. I tillegg har jeg fått utrolig mange postive tilbakemeldinger i forhold til trening. Jeg har fått høre flere ganger at jeg har fått folk til å starte med regelmesig trening, og dette gjør meg så glad! Ungdommen i dag tar ofte ting for gitt, også sin egen helse. Men helsen vår er noe av det viktigste vi har, og den er det viktig å bevare – ved riktig kosthold og regelmessig bevegelse.

– En blogg åpner for mange muligheter man ellers ikke hadde fått. Vil du noe spesielt med bloggen din?
Jeg har allerede opplevd å få være med på utrolig mye spennende som følge av bloggen. Dette har gjort at jeg har fått et større nettverk enn hva jeg hadde tidligere, noe jeg håper kan være positivt for min karriere som journalist i fremtiden.

– Hva vil du si er det beste bloggen har medført?
Alle tilbudene jeg har fått, muligheten til å være med på nye ting, og det å møte mange, fantastiske mennesker.

– Og hva blir det neste å se frem til etter det store bryllupet?
Barn og husfrueliv? Neida! Jeg vet faktisk ikke. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, sånn i tilfelle «bryllupsdesperasjonen» tar meg ;) Jeg skal ta fatt på ting som faller min vei, forhåpentligvis får jeg noe nytt og spennende i fanget.

Bildekilde: fotballfrue.no

Skrevet av: Madeleine

Madeleine D. Bergsjø er en 19 år gammel kommende journaliststudent. Ved siden av heltidsjobb i fotobutikk, blogger hun på sin personlige blogg mmaddiiee.com mens hun også prøver å holde orden på livet sitt. De største interessene er musikk, konserter, fotografi og skriverier. På femelle skriver hun om alt mellom himmel og jord.

6 kommentarer om “Månedens kvinne | Mai

  1. Caroline er definitivt et forbilde for meg! I tillegg er hun også en stor inspirasjon for mange bloggere. Jeg er fast leser av bloggen hennes, og syns hun virker som en jordnær og god jente. Stå på! :-)

  2. Kjempebra intervju! Caroline er en utrolig flink blogger og ikke minst fremstår hun som et utrolig FINT menneske.

  3. Er fast leser av bloggen til Caroline, og hun virker som ei super jente! Vurderer å begynne å blogge pga henne :) Stå på!!!

  4. Jeg leser bloggen hennes hver dag, og jeg føler jeg kan kjenne meg igjen i noe av det hun skriver om, samtidlig som jeg får mye inspirasjon til klesstilen min osv. :- )

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul