Månedens kvinne | April

Vi har tatt oss en koselig prat med en av våre samarbeidspartnere, Belinda Jakobsen. Daglig blogger hun på sitt eget domene, belindajakobsen.com og for NRJ på belindasunivers.com. Etter et år på sofaen med kyssesyken landet hun drømmejobben hos NRJ gjennom sin facebookstatus!

Først og fremst må vi spørre deg hva du synes om at så mange leser bloggen din?
Dette er noe jeg ikke tenker over i det daglige, men når jeg møter på lesere her og der (mest på byen) og de kommenterer noe jeg har skrevet, så skremmer det meg at så mange ukjente mennesker «kjenner meg», mens jeg ikke kjenner de whatsoever. Jeg er glad bloggen min har lesere, men jeg er også glad jeg ikke er en Voe. Å bli kjent igjen på gata er ikke alltid like gøy, og det er godt det ikke er noe som skjer hele tiden. Jeg er veldig glad for at jeg har en streng grense på hva jeg legger ut av personlige ting. Kjærlighet og denslags har jeg aldri skrevet om, ei heller deler jeg mine dypeste følelser. Egentlig er jeg falsk som bare faen når jeg tenker meg om. Det hender jeg ligger hjemme og gråter over en gutt mens jeg skriver et innlegg om hvor gøy det var på byen i går. Noen ting MÅ jeg har for meg selv. (Må bare legge til at jeg ikke bruker å lyve i innleggene mine, men det hender jeg legger vekt på enkelte ting, og trekker bort andre detaljer, selv om det kanskje er sistnevnte detaljer som florerer i hodet mitt den dagen.)

Thomas Moen har blitt din bloggmanager. Hva synes du om at norske bloggere får sine egne managere, og hva innebærer et slikt samarbeid for deg og bloggen din?
Her har det skjedd litt nytt.. Ja, jeg gikk inn i en managementavtale med Thomas Moen og Bootstrap Marketing i februar, men kort tid etter ble jeg tilbudt en annen avtale som passet meg og mine ønsker for bloggen bedre, så jeg trakk meg fra Bootstrap. Det de gjør for bloggere er kjempebra, men det passer ikke meg helt. Jeg er litt eldre enn de fleste andre profilerte bloggere, så slike ting spiller litt inn. Angående det nye samarbeidet mitt kan jeg ikke uttale meg helt enda da det enda er i utvikling, men det er et samarbeid som vil fronte meg mer som person, enn som blogger. Jeg har ikke lyst til å være kjent blant folk som «Ey, det der er Belinda som blogger». Jeg vil at folk skal kjenne meg som «Det er Belinda Jakobsen, hun har jobbet hardt, oppnådd mye og er en karrierekvinne. Og ja, også blogger hun også». Min største skrekk er å bli sett på som enda en urespektert blogger. Jeg vil ha en karriere. Og selv om blogging er HOT akkurat nå, så er det ikke mye til en karriere.

Hvordan landet du drømmejobben hos NRJ?
Dette er litt sært, for jeg begynte å studere Radio & TV på Gimlekollen Mediehøgskole for ett par år siden. Jeg har alltid vært opptatt av å kun ha toppkarakterer, og da jeg nesten strøk første semester i radio og fikk beskjed om at jeg aldri kom til å lykkes i det mediet, gav jeg opp, sluttet skolen, og begynte å jobbe for iPublish der jeg ble plassert bak kameraet og mic’n, og ikke foran. På grunn av av skolen hadde jeg aldri tenkt noe særlig på radio igjen, men da jeg etter ett år hadde vært sykemeldt med kyssesyka i fjor lå på sofaen hjemme til mamma og tenkte at «faen, jeg trenger jobb», skrev jeg på det bare som det var på Facebook, altså; «JEG TRENGER JOBB». Halvannen time senere fikk jeg en mail av en fyr som het Robert Kristiansen som lurte på om jeg var interessert i å jobbe for NRJ som skulle starte opp i Kristiansand. Et møte førte til et annet, og før jeg visste ordet av det, satt jeg i studio og presenterte «Belindas Univers». Nå elsker jeg radio, og prøver så godt jeg kan å la være å tenke på hva lærerne på skolen sa.

Har du alltid drømt om en jobb i radio?
Jeg har ikke alltid drømt om radio. Jeg har vel drømt mest om TV, men jeg har ikke selvtilliten som skal til for å være på TV, eller for i det hele tatt å prøve meg, så radio er perfekt. Jeg elsker det. Jeg får betalt for å prate!

Blir du nervøs før sending? Hva gjør du eventuelt for å roe nervene?
Første gang jeg gikk live var jeg nervøs. Redd for å brøle ut «FAEN!!» og denslags, men det var kun med denne første gangen. Etter det har jeg aldri vært nervøs. Jeg kan være spent, men ikke noe mer enn det. Det faller meg veldig naturlig å bare sitte å prate, kjeften min går som regel i ett, eneste forskjellen mellom livet mitt nå og livet mitt før er at det nå er en mic som tar opp det jeg sier og sender det ut til alt for mange tusen mennesker. Som regel når jeg har sendinger ligger jeg tilbakelent i en deilig stol, så da er nervene ganske så rolige.

Hvilken type jente er du?
En forvirret en? Sær? Vanskelig å forstå seg på? Jeg er ei utadvendt jente med stort behov for oppmerksomhet, samtidig som jeg er den stille jenta som sitter sjenert i et hjørne på fest. Alt ettersom dagsformen, noe som er forferdelig frustrerende, da jeg aldri vet helt hvor jeg har meg selv. Jeg er veldig sosial, men er avhengig av mye tid alene. Jeg lever på personlighet, og har et forstyrrende selvbilde. Jeg er partyjenta som elsker å stå å danse på et bord mens hun innvendig gleder seg aller mest til sofaen dagen derpå, gjerne med familien nær seg. Jeg lever også 50% i virkeligheten, og 50% i en drømmeverden som kun eksisterer i mitt eget hode der jeg oppnår alt jeg drømmer om. Noen ganger blandes disse to verdenene, noe jeg liker.

Gjennom bloggen får vi inntrykk av at du er en utrolig sprudlende jente. Hvilke positive og negative opplevelser har bloggen gitt deg?
Jeg er den gale og sprudlende jenta, og jeg er den stille og sjenerte. På bloggen er det mest den sprudlende Belinda som får fritt utløp. Positive opplevelser via bloggen er så utroooolig mye, men de negative sidene må være når jeg møter en leser, og føler at jeg skuffer han/henne som person. Jeg har hatt lesere som har fotfulgt meg i Kristiansand, og virkelig gått til verks for å bli ansett som en seriøs stalker, og da jeg da må trå til og være ei real f**** for å få personen til å backe off, får jeg virkelig hørt det. Det er mye sære mennesker der ute, og ett par av disse har tilbragt litt for mye tid inne på belindajakobsen.com. De leser mine tanker, mine følelser og mine opplevelser over lengre tid, og de føler de kjenner meg, og at de har «rett» på litt tid med meg, og når de da trår over grensa, og blir såret fordi jeg ikke vil ha noe med de å gjøre, da angrer jeg noen ganger på at jeg er en blogger. Skal sies at dette kun har skjedd ett par tre ganger, og at personene ikke var helt ved sine fulle fem, men likevel. Er vondt å skuffe noen, men jeg driver ikke verken et hotell eller et bordell og jeg er svært reservert med mennesker jeg tar inn i livet mitt.

Alle som leser bloggen din fast vet at du er P!nk’s nr. 1 fan. Klarer du å velge en spesiell favorittsang?
Jeg faktisk spurt samme spørsmål i går faktisk, og jeg slet hardt og lenge før jeg svarte et klart og rungende: NEI. Umulig. Men jeg kan si at «It’s all your fault» har en spesiell plass i hjertet mitt.

Tusen takk for intervjuet!

Blogg og bildekilder: belindajakobsen.combelindasunivers.com

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

3 kommentarer om “Månedens kvinne | April

  1. Mitt forbilde :)
    ps. it’s all your fault? Serr? Hva skjedde med Dear Mr. President? og HVA med The One That Got Away? Split Personality (fresh)? Leave Me Alone I’m Lonely? I’m Not Dead?

    Ellers… tipptopp!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul