Motebloggeren Elenita.

Denne uken har vi fått æren av å intervjue den kjente motebloggeren, Lena! Hun er forfatteren bak Elenita.no og mange tusen blir inspirert av henne hver uke.

På bloggen din ser vi nydelige bilder av deg, og blir inspirert av klesstilen din. Har du noen gang skrevet om livet ditt, om følelsene dine? Hvis nei, hvorfor ikke?

Jeg prøver å holde privatlivet mitt mest mulig privat. Det har hendt at jeg har skrevet om følelser når det har gått utover bloggingen uten å gå ned i detalj om hvorfor jeg føler som jeg gjør. Ellers har jeg vært åpen når det gjelder ME, kronisk utmattelsessyndrom; en sykdom som har preget livet mitt de siste årene. Dette fordi jeg selv fant mye støtte i å lese om andres erfaringer knyttet opp mot temaet da sykdommen var på sitt verste. Bloggen min er hovedsaklig en moteblogg, så jeg prøver å holde meg mest mulig innenfor temaet.

Når begynte du å interessere deg for mote, og har du noen stilikoner?

Moteinteressen begynte faktisk ikke for alvor før et sted mellom 2007 og 2008. Da var jeg grunnet sykdommen nødt til å slutte med mine store interesser som var fotball og håndball. Etter dette satt jeg igjen med en form for tomrom og det var i denne perioden interessen for mote økte. Det er mange mennesker jeg beundrer for deres stil, men skal jeg nevne noen er vel Lykke Li den personen som inspirerer meg mest, tett fulgt av Olsen tvillingene. Jeg hadde ikke hatt noe imot å dykke ned i deres klesskap for å si det sånn.

Bildene av deg på bloggen har et ordentlig «modell-preg» over seg. Hvem er det som tar alle bildene, og kunne du tenke deg å jobbe som modell? Kanskje har du gjort det allerede?

Jeg er så heldig at det er flere som er villige til å hjelpe meg med bilder. Både venninner og familie stiller opp – noe jeg setter vanvittig stor pris på. En del av kvaliteten skyldes også at jeg valgte å investerte i et godt objektiv. Modellkarrieren er ikke mye å skryte av til nå – om en ikke regner med at jeg som tannløs seksåring var Beckmanns ansikt utad i avisen Vårt Land i forbindelse med skolestart. Hadde jeg fått muligheten til å prøve meg foran kameraet hadde jeg nok ikke sagt nei. Hvor godt jeg egner meg som modell er vel en annen sak, da det tas en haug av bilder for å finne et par jeg sier meg fornøyd med.

Litt shopping må vi selvfølgelig også ta opp. Har du noen favorittplagg?

Når jeg kler meg trives jeg best med å mikse det søte med det som er litt mer rocka. Baseplaggene brukes flittig året rundt. Bortsett fra det er mine favorittplagg veldig sesongbestemt. Etter en lang, kald og mørk tid føler jeg for å fylle skapet mitt med masse farger og lyse plagg. Fra å ha hatt en svart-dominert garderobe i vinter blir jeg nå møtt med synet av lyse og nøytrale fargetoner. Herlig! Jeg har to store svakheter når det kommer til klær. Den ene er striper og den andre er rysjer. Rysjene skal aller helst være på søte, feminine bluser, og favoritten blant de stripete plaggene er for øyeblikket en stripete blazer fra H&M.


Som en kan se ut fra favorittene jeg har plukket ut på bildet blir denne sesongen møtt med maxikjoler, søte bluser og blomstermønster mikset med noe litt røffere som denim cutoffshorts, stripe- og skinnplagg, hatter og kule sko. Mitt siste skokjøp er jeg utrolig fornøyd med. Det var et par boots fra Acne, Pistol Short, som både ser bra ut, er tidløse og utrolig komfortable. Ellers går det mye i behagelige wedges for tiden.

Har du noen videre planer for elenita.no? Anser du blogging som en jobb eller som en hobby?

Foreløpig blogger jeg kun fordi det gir meg glede, og det er hovedkriteriet for å drive med det også i fremtiden. Planen videre former seg etterhvert som tiden går. Jeg har den dag i dag ingen konkrete planer med bloggen, men har tanker om å jobbe som motejournalist i senere tid. Jeg liker å skrive og bruke mine kreative evner, så det er nok noen av hovedgrunnene til at jeg trives godt med blogging og også kan tenke meg å føre disse interessene videre til yrkeslivet.

Kan du fortelle hva en god moteblogg er i dine øyne?

For meg har det visuelle mye å si når det kommer til blogger. Både design og utforming av selve bloggen skal se pent og ryddig ut for å gi meg lyst til å lese den. Når det kommer til innhold i moteblogger foretrekkes det at de er så og si rene moteblogger med mindre tekst og fokus på bilder. Jeg liker både stilblogger, inspirasjonsblogger og blogger som blander disse to. Kvalitet fremfor kvantitet er også viktig, og det aller beste er om de kan kombineres. Det er veldig lett å se hvilken grad av arbeid en blogger legger i det som presenteres.

Hadde du det fint i påsken? Gjorde du noe spesielt?

Jeg hadde en veldig fin påske omgitt av familie og venner. Dessverre var jeg sengeliggende syk fra søndag til fredag, men fikk heldigvis benyttet helgene til å gjøre hyggelige ting med de jeg er glad i.

Tusen hjertlig takk for intervjuet!

Bildekilde: http://elenita.no

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

7 kommentarer om “Motebloggeren Elenita.

  1. Great pictures! I adore the maxi dress in the second picture. The colour palette is gorgeous and oh-so-stately. The neck too is to die for! Can’t wait to see it on you Lena!

  2. Begynner du å jobbe som motejournalist, Lena, da kjøper jeg bladet nesten uavhengig av hvilke blad det er! Jeg tror du hadde blitt kjempeflink til det, og hadde jeg vært deg hadde jeg ikke vært redd for å blande litt av min egen stil inn i bladet, (så lenge sjefen din hadde latt deg lov til det) den er jo så fin! :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul