Naturlige hårfarger er trendy

Savner du din naturlige hårfarge? Å få den tilbake er ikke så vanskelig som man tror, men det krever en god del tålmodighet.

Å farge håret har blitt så hverdagslig at det nesten er mer uvanlig å ikke gjøre det. Med farging kan man eksperimentere med stiler, prøve ut nye looks og endre personlighet fullstendig om man vil. Hos frisøren kan man endre hårfarge totalt, og for hjemmefarging dukker det stadig opp bedre og enklere produkter for oppfrisking av fargen. Men hva med når du vil ha din egen farge tilbake?

Tips 1 – La det vokse
Dette er den enkleste måten å få tilbake din naturlige farge på, men det tar tid. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor langt hår du har og hvilken hårtype du har. Har du farget håret i en nyanse nært din egen vil fargene gå litt over i hverandre etter hvert. Alternativt kan man la det vokse så langt man klarer, for så å legge ton-i-ton farger i lengdene. En slik look blir kalt ombre, og har vært svært trendy den siste tiden. Fashionistaer som Whitney Port, Alexa Chung, Drew Barrymore og Rachel Bilson har alle blitt observert med ombrelooken. Ettervekst kan være trendy!

Tips 2 – Striper
Å stripe håret gir en mye mindre markert ettervekst enn ved helfarging. Et godt tips er å spare så mye du klarer, for så å legge inn striper i forskjellige nyanser som ligger nær din naturlige farge. La gjerne stripene begynne så langt nede som etterveksten har kommet. Dette vil se mer naturlig ut. Gjenta stripingen med jevne mellomrom til du har oppnådd ønsket resultat.

Tips 3 – Glansvask og toning
Glansvask eller toning er alternativer til permanent hårfarge. Fargene er mildere, og varer fra et par dager til 8 uker. Dette kan være et alternativ mens den permanente hårfargen din vokser ut. Bruk en glansvask eller toning til å dekke over etterveksten eller for å gjøre de to fargene så jevne som mulig. Husk bare på at når fargen har gått ut er fortsatt den gamle permanente fargen din i håret.

Naturlige hårfarger er trendy, enten det er din egen eller du har fått hjelp til en naturlig look av frisør. For noen er kanskje ikke deres naturlige farge den beste for dem. Spør frisøren din, og få hjelp til den naturlige looken som passer perfekt for akkurat deg!

Bildekilde: Getty

Skrevet av: Gro

Jeg er en 20 år gammel jente som kommer fra Vadsø, og jobber som treningsinstruktør og butikkmedarbeider i klesbutikk.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul