Oppdag nettet på nytt

Vi mennesker er vanedyr, enten det gjelder vårt virkelige liv eller det virtuelle. Våre nettvaner fører oss ofte tilbake til de samme nettsidene, gang på gang. Men heldigvis er det noen som har forbarmet seg over oss vanedyr ved å gjøre det beste fra det ukjente internettet tilgjengelig med et lite klikk. Bli med på oppdagelsesferd!

Å være en del av ulike nettsamfunn har blitt en selvfølgelig del av vår hverdag. Både Facebook, Twitter og Flickr er velkjent for de fleste, men visste du at det også finnes et nettsamfunn som spesialiserer seg på å gjøre det enklere for deg å finne nye nettsider om det akkurat du er interessert i? Du kan finne en hel verden av sider du ikke visste eksisterte med StumbleUpon.

Installere Stumble Upon
StumbleUpon fungerer som et sosialt nettverk hvor brukerne kan oppdage og rangere nye nettsider de snubler over mens de surfer på nettet. For å bruke StumbleUpon, må du installere en add-on i nettleseren din, men det er gjort på en, to, tre ved å gå til stumbleupon.com.

Med StumbleUpon ferdig installert, er du klar for å ta surfingen din til et helt nytt nivå. Du starter oppdagelsesferden enkelt og greit ved å trykke på Stumble!-knappen som er lokalisert i verktøylinjen sammen med bokmerkene dine.

Bare et klikk unna
Med StumbleUpon innstallert som add-on i nettleseren din, er du bare et klikk unna en hel verden av ukjente kriker og kroker på internett. Når du trykker på Stumble!-knappen sendes du nemlig direkte til en ny, tilfeldig side på nettet.

Kommer du over en nettside du liker ekstra godt, trykker du på tommel-knappen som vil komme frem i verktøylinjen i nettleseren din. Du kan også gi en nettside negative poeng, ved å gi tommelen ned. Nettsider med høy rangering (mange tomler opp) fra andre stumblere,vil komme opp først når du trykker på Stumble!-knappen.

Dine interesser
Før du trykker på Stumble!-knappen, kan du dessuten selv velge hva du er mest interessert i å snuble over ved å huke av for ulike kategorier. Er du mest interessert i bøker, vil StumbleUpon ta deg med til nettsider med mange tomler opp, om nettopp bøker. På den måten er du sikret å komme over gode sider som er innenfor ditt interessefelt.

Happy stumbling!

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

5 kommentarer om “Oppdag nettet på nytt

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul