Pass på huden i kulda

Den kalde vinteren er kommet og det er nå ekstra viktig at du kan å ta vare på huden din.

Kuldebølgen skyller over landet og mange steder kryper kvikksølvet langt ned. De aller fleste vet å kle seg godt med jakke, lue, votter og varme sko, men har du virkelig tenkt på hva ansiktet gjennomgår en kald vinterdag? Med litt vind i lufta kan kulden faktisk gjøre enda større skade. Femelle gir deg tipsene for å beskytte og holde huden ung og frisk gjennom hele vinteren.

Skjem deg bort mer
Kaldt vær ute og tørr og varm luft inne kan være med på å gjøre huden tørr, livløs og veldig sårbar. Det anbefales derfor å bruke rikelig med fuktighetskrem både morgen og kveld. På denne måten holder du huden fuktig og elastisk. Husk å ikke smøre deg kort tid før du går ut da dette kan bare gjøre vondt verre, ettersom det fuktige ansiktet vil fryse raskere. Det finnes i dag mange gode kremer med kuldebeskyttelse i, noe som anbefales å bruke i vinterhalvåret.

Bruk gjerne fuktighetsmasker litt oftere enn vanlig, og skrubb bort gammel hud. De aller fleste opplever å flasse litt i huden på vinteren, særlig på nesen og området rundt nesen. Ved å skrubbe bort dette pluss å bruke fuktighetsmasker jevnlig, vil du også hindre stygge sprekkdannelser.

Pass på hva du spiser
Kostholdet har også mye å si for huden din. Vi vet jo blant annet at vann er veldig viktig for å holde huden fin. I løpet av vinteren kan det være lurt å tenke på å spise litt mer sunt fett. Dette finner du blant annet i fisk, olivenolje og nøtter, og det er med på å holde huden frisk og smidig.

Skal du ut i kulda, så pass på å dekke til halsen, nesen og kinnene med skjerf og lue som dekker pannen. Det er den mest delikate huden, men også den mest utsatte. Husk at har du først fått frostskader i ansiktet, kan dette være noe du må slite med resten av livet. Pass derfor godt på huden og unn deg en innedag foran peisen de dagene det står på som verst!Kilder: dinside.no, froken.no
Bildekilde: kruain – Lånt under Creative Commons License

Skrevet av: Monique

Monique Lund er ei sprudlende og optimistisk jente på 25 år, og skriver blant annet bloggen www.moniquelund.com. Der deler hun mange gode motetips samtidig som hun blogger om sitt mildt sagt hektiske liv. Til daglig jobber hun i et ingeniørfirma samtidig som hun tar ingeniørutdannelsen, og når hun ikke er på jobb, er hun enten å finne i treningsstudio eller bak kameraet.

3 kommentarer om “Pass på huden i kulda

  1. Hvilken fuktighets/kulde krem og andre renseprodukter for ansiktet vil du anbefale? Det savnet jeg i artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul