Skjønnhetsidealene som aldri forandrer seg

De satte standaren for kvinner den gang, og den har sittet siden også.

Marilyn Monroe:
Hun var 50-tallets sexgudinne. Hun fremsto som søt og uskyldig, men samtidig også utrolig sensuell. Selv om hun døde tidlig rakk hun å spille inn 30 filmer, og hun satt dype spor som både skuespillerinne og skjønnhetsikon.

Det var hun som gjorde røde lepper til en kvinnes mest sensuelle uttrykk. Hun gjorde det aktuelt i sin tid, og det er like aktuelt i dag.
Marilyn gjorde også det platinablonde håret til et symbol på vakkerhet. Blondt hår har siden blitt sett på som den kanskje mest sexy hårfargen, i hvert fall for flertallet av menn.

Audrey Hepburn:
Den prisvinnende skuespilleren var den tredje i verden som tjente en million dollar på en film. Hun var spesiell og annerledes, og eksotisk siden hun var fra Europa. Audrey er kjent for sitt uskyldige uttrykk, og ikke minst for sine dådyrøyne.
Hun er naturlig sminket, bortsett fra en tykk liner på øvre øyelokk, som gir en katteaktig form på øynene. Denne øyeformen blir fortsatt sett på som veldig vakkert, og en våtliner på øvre øyelokk er en klassiker akkurat som Audreys kanskje mest kjente film; Breakfast at Tiffany’s.

Brigitte Bardot:
Franske Brigitte var i sin tid skuespiller, sanger, dyrerettighetsbekjemper, modell og sexsymbol. Hun var veldig lik slik glamourmodellene ser ut i dag, og det kan for eksempel virke som at Pamela Anderson har snappet opp noen skjønnhetsknep fra Brigitte.

Hun er den av skjønnhetsikonene som har vært den største inspirasjonen de siste årene, med sotete øyne og blekrosa trutmunn. Sotede øyne har vært den mest hyppige partysminken på dansegulv verden over de siste årene. Selv om røde lepper er hot, har også bleke lepper vært en hit lenge. Og vi kan jo alle regelen om at man skal fokusere enten på øyne eller munn. Konklusjon: sotede øyne og blek munn er en vinner.

Elizabeth Taylor:
Elizabeth Taylor er kjent for sine mange ekteskap (åtte stykk, faktisk) så vel som sine skuespillerprestasjoner og vakre ytre.

Elizabeth, som blir sett på som en av de ”great actresses fra Hollywoods golden age”, er spesielt kjent for sine velformede øyenbryn. Det perfekte brynet skal være formet som en måkevinge, eller også beskrevet som en åre med en knekk på. Brynene følger også med i trender, men denne klassikeren kommer alltid igjen.Kilder: marilynmonroe.com, wikipedia

Skrevet av: Cathrine Formoe

Cathrine Formoe er en livsnyter på 22 år. Hun studerer journalistikk, og flytter snart down under for å gjøre ferdig bachelorgraden sin der. Hun er også utdannet Make-up artist ved IMC i Stockholm, og ved siden av studiene driver hun eget firma, jobber for Make Up Store, Parfymelle og Femelle.no. Skriver også bloggen http://themakeupstory.blogspot.com om sin store lidenskap, tips&triks og om sminke generelt.

6 kommentarer om “Skjønnhetsidealene som aldri forandrer seg

  1. Nå var det overhodet ikke på noen måte Marilyn som gjorde røde lepper in. Røde lepper var normalt i motebildet fra 20-tallet av. Marilyn brukte også det. Hun var et stilikon, ja, men de røde leppene hennes var på ingen måte spesielle på hennes tid.

  2. Last opp bilder! Jeg gidder ikke slå opp på google bilder for å se hvordan disse jentene ser ut!

  3. Ja, mulig Marilyn blir forbundet med røde lepper, men det er likevel feil info å si at det var hun som skapte trender, hun gjorde den veldig populær, det er det ingen tvil om, men hun skapte den ikke, slik det fremstår i artikelen.

  4. Nei hun skriver at det var Marilyn som gjorde de røde leppene til en kvinnes mest sensuelle uttrykk, ikke at ingen andre hadde brukt røde lepper før henne! Men Marilyn gjorde at røde lepper ble sett på som Sexy!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul