Slik får du vakre hender og negler

Hender og negler er undervurdert når det gjelder skjønnhetspleie, men etter en kald og tørr vinter sier det seg selv at hendene dine trenger litt fuktighet og pleie de også.

Hvis du enda ikke har vist dine feminine lanker litt omsorg, så er det på høy tide. Hendene er dine viktigste verktøy, og er den kroppsdelen som utsettes for mest slitasje, og fortjener av den grunn å bli tatt litt ekstra godt vare på.

Fuktighet er viktig.
Kjøp deg en god håndkrem, og bruk den! Nok fuktighet på hendene legger også grunnlag for fine negler. Masser hendene og neglebåndene med litt fet fuktighetskrem hver dag. Gjør det gjerne til en vane om kvelden før du legger deg. På den måten unngår du å måtte gå rundt med fete hender om dagen.

Spis rikelig med Omega-3.
Huden trenger også fuktighet innenfra.

Tørk hendene etter vask.

Hvis man går ofte og lenge med våte hender, blir bakterier liggende å flyte oppå huden din. I tillegg kan det føre til svakere neglebånd og sjansene for å pådra seg neglesopp blir større. Tilfør også hendene dine litt fuktighet etter vask. Det gjelder å smøre med måte slik at du unngår at huden blir avhengig av å bli tilført fuktighet til enhver tid.

Beskytt hendene.
Bruk gummihansker når du for eksempel skal vaske opp. Varmt vann og sterke vaskemidler er ikke bra for verken hender eller negler.

Skrubb hendene.
Bruk gjerne en saltskrubb en gang i blant for å fjerne døde hudceller og for å øke blodsirkulasjonen. I tillegg etterlater skrubben silkemyke babyhender.

Økologisk saltskrubb med olivenolje. Fås blant annet kjøpt hos norwex.no for 311,-.

Unngå unødvendige pigmentflekker.
Solbeskyttelse er viktig for alle kroppens deler, så det er viktig å huske at man også må smøre hendene godt inn med solkrem.

Ikke bit negler.
For det første er det en skikkelig u-ting, og det ser langt i fra elegant ut. Når du river og biter negler, fliser de seg bare enda mer opp, og du kan til og med risikere å rive av omtrent halve neglen. Ikke pent, og langt i fra behagelig. Ta heller i bruk den neglefilen du vet du burde gått til innkjøp av for lenge siden.

Fil neglene dine riktig.
Sørg alltid for at neglene dine er helt tørre når du filer de, og fil alltid fra sidene og inn mot midten, i en og samme vei. Da unngår du at neglene får sprekker. Og for all del, ikke del fil med noen. Neglesopp og andre bakterier kan lett smitte over fra andre til deg om du låner bort din fil.

Reduser bruk av neglelakkfjerner.
Neglelakkfjernere er meget sterke, og tøffe saker og gir neglene dine en real omgang juling hver gang du bruker det. Prøv å begrens bruken så godt du kan for å skåne neglebånd og negler så mye som mulig.Kilder: froken.no, klikk.no, norwex.no
Bildekilder: Thinkstock, produsentene

Skrevet av: Charlotte Olsen

Charlotte er ei livsglad jente på 20 år som bor i Oslo og studerer markedsføring. Hun er glad i å skrive, og målet er å starte sitt eget magasin for kvinner en gang i fremtiden. I mellomtiden deler hun gjerne sine tips og gode råd på Femelle.no og på bloggen, charlotte.femelle.no.

En kommentar om “Slik får du vakre hender og negler

  1. Jeg bruker aceton-fri neglelakkfjerner. Den er MYE mildere enn de med aceton, men den gir likevel en fæl følelse rundt neglene..

    Fine tips forresten!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul