Slik kan du oppdage utroskap

Mistenker du at kjæresten din møter ”noen andre”? Det er ikke lett å konfrontere den du er glad i med dette, men dersom du på forhånd kan fortelle om konkrete ting som bekymrer deg, vil det hjelpe dere begge når du vil ta den vanskelige samtalen.

Disse tegnene bør du være ekstra observant på hvis du mistenker utroskap.

Han er mye ute alene.
Dersom kjæresten din stadig vil gå ut på byen alene eller gjøre ting på egenhånd, kan dette være et tegn på at han har møtt noen han ikke vil dele med deg. Det er selvfølgelig bra for alle par å ha alenetid, men dersom dette blir deres måte å være sosiale på er det på høy tid å foreslå aktiviteter dere kan gjøre sammen. Det burde både du og han sette pris på.

Han snakker stadig om henne.
Man vil alltid møte nye, spennende mennesker selv om man er i et forhold. Han har kanskje flere jentevenner, men det er ikke like gøy om han alltid trekker frem den ene som ”utrolig gøy å være sammen med”, ”alltid like blid”, ”så søt”, osv. Det betyr som regel ikke annet enn at han vet å sette pris på de rundt seg, men for mye begeistring og snakk om ei spesiell jente (og som du faktisk opplever som spesiell for ham), kan lett bli en spire til usikkerhet hos deg. Med god grunn? Snakk med ham om dette plager deg eller gjør deg urolig. Lytt til intuisjonen, men først og fremst på ham.

Mobilen er alltid med.
Flørting på sms er for mange uskyldig lek, men å bli avslørt av kjæresten blir sjelden er stille affære. Dersom han sender meldinger til en spesiell jente, og med et innhold som lett kan misforstås, vil han mest sannsynlig gjøre alt for at du ikke bruker mobilen hans. Synes du han blir unødvendig stresset når du tar i mobilen hans kan du jo spørre hvorfor.

Han gir deg mindre oppmerksomhet.
Er det lenge siden han har holdt rundt deg og hvisket søte ord? Eller har dere sex omtrent hver gang du snur kalenderen? Hverdagen er ikke alltid like inspirerende, og det er ikke å forvente at han skal komme løpende som en valp hver gang du lokker med blonder eller ømme kyss. Fravær av sex i en periode behøver ikke bety noe annet enn en full timeplan og lite overskudd, men blir du vant til at han snur seg vekk når du har lyst kan dette være et av flere tegn på at han tenker på noen andre.

Han gir deg mer og ny sex.
Nå ble du kanskje forvirret, men dersom han plutselig skal utforske nye stillinger og ikke får nok av deg, kan dette bety 1) han har lært noen nye triks på bortebane og 2) at han har dårlig samvittighet for et eller flere krumspring han neppe ønsker du skal finne ut av.

Han bruker mer tid foran speilet enn deg.

Har han tidligere tatt en kjapp dusj og gått rett på jobb, men står nå foran speilet med tanntråd og diverse hårprodukter? Mest sannsynlig vil han bare imponere deg, men dersom magefølelsen din sier noe annet kan årsaken være at han vil begeistre noen andre. Lange treningsøkter og en plutselig interesse for hvilke bukser som passer best kan også være tegn på at kjæresten din har andre i tankene.

Mistanke om utroskap følges gjerne av en rekke vonde følelser; kan jeg stole på ham? Er han den jeg kjenner? Blir det slutt? Også er det dessverre slik at utroskap er noe man sjelden er ærlig om, og konfrontasjon ender ofte opp med bortforklaringer og tynne unnskyldninger. Vær forberedt på dette dersom du skal snakke med kjæresten om mistankene dine, men forvent at han respekterer og følger opp det du deler med ham.

Et forhold bør fungere som et ”vi” og problemer løses i et tospann. Er begge enige om dette ligger forutsetningene til rette for at dere lykkes.Kilder: doktoronline.no, helsenett.no og dinside.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Lill Eva

Lill Eva Bråthen (24) kommer fra Trondheim, men er for tiden bosatt i Kristiansand. Hun har brukt de siste årene på å studere kommunikasjon og utviklingsstudier. I tillegg har hun også grafisk bakgrunn og pusler med det når hun finner tid. Lill Eva skal skrive under de fleste kategorier for Femelle.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul