Slik sminker du deg i vår

Denne våren kan vi eksperimentere med herlige, friske farger, eller velge å droppe sminken helt!

I vår er det mye sterke farger som dominerer, og nyanser av blått og lilla er veldig hot. I stor kontrast til de sterke fargene kan du bruke minimalt med sminke, og heller velge å gå for den freshe, usminkede looken. Inspirasjonen kommer fra 40-tallet og 70-tallet, og individualisme, lekenhet og naturlighet er nøkkelord denne våren.

Helt naturlig
En sminketrend vi får se i vår er den naturlige looken. Den sunne, freshe looken med minimal sminke, definerte bryn og sunn hud preger våren, i stor kontrast til de sterke fargene.

Det som er viktig for å oppnå den freshe, usminkede looken er sunn hud og god pleie. Når du går med lite sminke kommer huden din til å synes desto mer. Har du fin hud fra naturens side er det viktig med vedlikehold. Hold huden din så ren og transparent som mulig for den matte looken. Trenger du litt hjelp for å få til en glatt overflate, bør du i tillegg til riktig pleie og fuktighet bruke en matt dekkende foundation. Bland denne godt ut, og putt concealer der det trengs. Slik får du en porselensaktig hud uten at det ser ut som en maske.

Et annet nøkkelord til den naturlige looken er bryn. Hold brynene dine så naturlige som mulig, definer de lett for et optimalt resultat.

Eksperimenter med farger
En annen trend i vår er eksperimentering med sterke farger. Med inspirasjon fra det glade 70-tall får vi freshe farger med korall, lilla, grønn og rosa. Pastellfargene vi ser i vårens klær ser vi også i vårens sminke.

Til øynene er det spesielt nyanser av blått og lilla som dominerer. Med disse fargene er du nesten garantert farger som fremhever øynene dine – spesielt lilla passer til mange øyne. Til hverdags holder det å bruke en lys lilla øyenskygge og nude eller gammelrosa lipgloss for å få fargespill, mens på fest er det kun kreativiteten og våghalsen i deg som stopper deg.

I tilegg til sterke farger har ikke de sotede øynene gått av moten enda. Med tunge, mørke øyne kan du fortsatt bli festens store midtpunkt!


Sminke fra Coverbrands.no.Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Natalia

Natalia Constanza Heinrich er ei 22 år gammel jente som bor i Kongsberg, men som opprinnelig er fra Chile. Hun har bodd i Norge mesteparten av livet sitt, og er utdannet journalist. Hun liker å drive med masse forskjellig, gjerne på en gang. Samtidig er hun også en nysgjerrigper, og må holde seg oppdatert på det som skjer innenfor kjendis-, musikk-, og moteverden.

3 kommentarer om “Slik sminker du deg i vår

  1. Velskrevet innlegg : )
    Klarer likevel ikke unngå å trekke litt på smilebåndet av hele konseptet med å sminke seg for å se usminket ut. Det er noe ironisk der…

    xxxxx

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul