Slik styler du high waist shortsen

Skrevet av Elise Borgersen.

Først på 40-tallet ble høyt liv på bukser introdusert til damer. Det holdt seg ganske populært frem til 90-tallet, og i 2010 kom høyt liv tilbake for fullt, denne gangen også på shorts og skjørt. De par siste årene har det vært spesielt populært med high waist shortsen.

Nå som våren er kommet og sommeren er i vente kan vi endelig ta den frem igjen! Men hvordan style den best mulig? Her viser vi deg tre ulike looker til inspirasjon:


Skjerf: Dorothy Perkins Topp: Otteny. Shorts: New Look.Solbriller: RayBan. Veske: Oasis. Boots: Allsaints. Skinnvest: GinaTricot. Amrbånd: H&M.

En avslappet og stilig look, i delikate farger med en søt topp og røffe boots til. Bruk gjerne en røff vest eller en oversized blazer over. En sterk farge i tilbehøret spriter opp antrekket, og rødt passer godt til beige. Om ikke i tilbehøret, hva med røde lepper?


Hatt: Asos. Shorts: Coal N Terry Vintage. Belte: Barneys. Topp: Topshop. Solbriller: Tom Ford. Veske: A.P.C . Sko: Jeffrey Campbell. Jakke: Warehouse. Neglakk: Essie (farge: merino cool)

Et antrekk for den litt mer rocka typen. For å unngå å bli helt sortkledd, bruk gjerne innslag som mørkebrunt og delikate farger som denne lillatonen. Bruk en skinnjakke over for en enda tøffere look eller en cardigan for et mer avslappet uttrykk. Bruk gjerne noen tøffe boots, converse eller høye sandaler til.


Topp: Monki. Shorts: Witchery. Bralet: Stella McCartney. Fjærøredobber: Asos. Solbriller: Roberto Cavalli. Wedges: Jeffrey Campbell. Blazer: T.Babaton. Belte: Asos. Clutch: Diane Von Furstenberg.

Pasteller er vårens absolutte motemust! En look for deg som vil føle deg litt ekstra fin og vårlig. Hvitt kan brukes både til sterke farger og pasteller. Transparente plagg er fortsatt in, gå gjerne for en bluse og bruk en bralet/bandeau under som en fin detalj til resten av antrekket. Du kan bytte ut den duse blazeren med en hvit én eller kilehælene med noen lekre pumps – gjerne med metalltupp!

Generelle tips og triks:
– Disse lookene kan også fint brukes til bukser og skjørt med høyt liv!

– ”Høyt liv” er relativt. Det finnes mange typer shortser med høyt liv på markede. Finn den lengden, fargen og det stoffet som passer deg og din kropp.

– Brett overdelen i shortsen! Slik får du fram shortsen og det høye livet. Om du ikke føler deg vel med å ha hele overdelen brettet i shortsen, putt kun deler av den nedi, eksempel kun på siden foran.

– Bruk gjerne et belte for å bryte opp. (Dette er spesielt fint på bukser med høyt liv!)

– Bruk den med bikinien eller badedrakten på stranden! Topp det hele med solhatt, sandaler og solbriller.

– Det beste med high waist shortsen: Den er utrolig anvendelig! Du kan gå for en avslappet stil med bare en singlet og noen lave sko, eller du kan dresse den opp med en bluse og høye hæler. Ikke glem at den kan brukes året rundt! Husk bare og bruk strømpebukse når varmegradene forsvinner.

Lykke til!

Bildekilder: Polyvore/Produsentene/Getty

Skrevet av: EliseJB

Elise er ei livsglad jente på 20 år, jobber i klesbutikk og skal studere psykologi i Oslo til høsten. Hun er glad i å skrive og liker å inspirere andre. Elise blogger på elisejb.femelle.no om hverdagen sin, mote og hennes antrekk.

En kommentar om “Slik styler du high waist shortsen

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul