Sminketips for hete sommerkvelder

Sommeren er full av gleder, men rennende maskara og eyeliner rundt omkring i ansiktet er absolutt noe alle jenter vil unngå.

På varme sommerdager må det noen ekstra tiltak til for at sminken skal sitte som den skal – hele kvelden. Femelle gir deg de gode tipsene.

1. Bruk en primer.
En primer påføres etter dagkremen og før du legger sminken. Den gir et plettfritt underlag for videre makeup og holder sminken på plass mye lenger. Et godt alternativ er ”Smashbox Photo Finish Primer.”

2. Bruk lettere sminke.
Når det er varmt i været har vi en tendens til å svette oftere og det er ikke særlig pent med rennende foundation. På sommeren er det derfor lurt å bytte til lettere sminke, for eksempel bytte ut foundationen med en farget dagkrem. Vil du ha ekstra dekkevne kan du børste over litt pudder. Bytt også gjerne ut mørke øyeskygge- og leppefarger med lyse.

3. Unngå å se svett ut.
Blottingpapir er et svært absorberende papir som fjerner bl.a. overflødig olje fra huden. Med dette produktet fjerner du raskt skinnende partier i ansiktet, og ”toucher-up” litt med for eksempel solpudder etterpå. ”Too Faced Re-Fresh Oil Blotting Papers” er et eksempel på bra blottingpapir.

4. Dropp dagkrem på øyelokkene.
Unngå å bruke dagkrem på øyelokkene og smør heller på med en primer. Dette vil minimere sjansen for striper i øyenskyggen og heller få den til å sitte lengre. For en ekstra holdbar øyenskygge kan du legge kremøyenskygge først og deretter pudder øyenskygge, dette vil holde hele kvelden.

5. Sats på en vannfast eller en 38℃ maskara.
Vannfast maskara tåler både vann, tårer og svette, og vil derfor holde hele dagen. Er du ikke spesielt glad i å bruke vannfaste maskaraer kan du prøve de som befinner seg midt i mellom. Kanebo’s Sensai 38℃ maskara er ikke vannfast, men tåler både svette, tårer og fuktighet som ikke er over 38℃.Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Charlotte

Charlotte er 21 år og kommer fra Holmestrand, men til høsten flytter hun til Lillehammer for å studere psykologi. Hennes drøm og største mål er å bli psykolog. Hun blogger på http://charlett.blogg.no, og elsker å skrive tekster som er interessante, tankevekkende og morsomme, både for Femelle.no og på bloggen.

En kommentar om “Sminketips for hete sommerkvelder

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul