Tumblr du?

Bloggeplattformen Tumblr har i løpet av de siste årene trukket til seg en enorm brukermasse. Millionvis av mennesker over hele verden har opprettet en Tumblr-konto, og hver eneste dag postes det en ufattelig mengde med nye innlegg. Men i Norge har fenomenet fortsatt ikke tatt helt av. Flertallet av norske bloggere sverger enda til det tradisjonelle bloggformatet når de skal dele sine tanker og meninger på nett.

Så hva er egentlig Tumblr, og hva er det som skiller denne bloggtjenesten fra alle de andre plattformene?

Plattformer som WordPress, Blogg.no og Blogger er gode løsninger for dem som ønsker en komplett løsning for blogging, og Twitter er det selvfølgelige valg for de ordknappe meldingene og link-deling. Tumblr er derimot den perfekte mellomting for brukere som ønsker en blogg som kan formidle mer enn en Twitter-melding, men som alikevel krever minimalt med administrasjon. Tumblr lar deg dele bilder, tekst, linker og video i en håndvending, samtidig som den har drøssevis av muligheter for valg av design.

Hovedtanken bak Tumblr er at du raskt og greit skal kunne dele materiale og linker med andre brukere, samtidig som du kan bruke Tumblr til å selv følge andre bloggere. Du kan velge å følge personer du synes er interessante, eller følge andre brukere via tema. Vil du for eksempel lese poster om «film» kan du gjøre et søk på denne taggen, og poster som refererer til dette vil dukke opp i en egen samling på dashbordet ditt når du logger inn.

Til forskjell fra andre bloggtjenester, har utviklerne bak Tumblr valgt å lage et bloggsamfunn som ikke fokuserer på kommentarer. I stedet for å legge igjen kommentarer, kan brukerne «like» hverandres poster, slik vi kjenner fra Facebook. Å like en post er gjort i en håndvending via hjerte-knappen på dashbordet, som til en hver tid viser de siste innleggene fra alle du følger. Mange mener at dette er en svakhet ved Tumblr, men på en annen side er denne løsningen med på å generere et positivt miljø uten eventuelle oppsamlinger av negative bemerkninger og personangrep.

Noe som også skiller Tumblr fra andre bloggtjenester, er muligheten til å «re-blogge» poster fra andre brukere på din egen blogg. Disse innleggene vises da på din blogg, med link til den originale bloggeren.

Tumblr har vist seg å bli populært både for dem som ønsker et sted å vise frem egen kreativitet, og for dem som er på jakt etter en plattform som effektivt kan brukes til å dele linker til videoer, andre websider og lignende.

Å sette opp en konto på Tumblr er gjort i en fei, og med høy brukervennlighet er du i gang med å tumble før du vet ordet av det!

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

5 kommentarer om “Tumblr du?

  1. Jeg har valgt å bruke min tumblr til å legge ut bilder i! Siden bloggen jeg har på blogg.no gjerne er av den mer personlige typen, så har jeg «fotoblogg» på tumblr :) [http://liinda.timblr.com]

  2. Jeg har nettopp byttet til tumblr, og jeg er kjempefornøyd :) Jeg har ordnet slik at jeg kan få kommentarer, gjennom å ha innstallert disqus. Så man kan få ordnet det også :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul