Veskene alle ”bare MÅ ha”

Fenomenet It-vesken utviklet seg på 1990- og 2000- tallet, og kan defineres som en bestselgende og ikonisk designerveske. En veske som alle ønsker seg, men kun noen få heldige har muligheten til å kjøpe.

Den aller mest berømte av It- veskene er den legendariske ”Birkin Bag” fra Hermes, oppkalt etter skuespillerinnen og sangeren Jane Birkin. Vesken ble lansert i 1984, to år etter at Hermes sjefsdesigner hadde truffet Birkin på et fly. Om vi skal tro historien hadde Birkin lagt vesken sin på hattehyllen og klaget over at hun ikke klarte å finne noen god weekendbag da vesken hennes veltet og alle eiendelene henne ble strødd utover midtgangen i flyet.

Selv om kunden selv kan velge farge, lærtype og hardware, og vesken er totalt logofri er det motebransjens lettest gjenkjennelige veske. Den har også rekord i lengde av venteliste – hele seks år lang har ventelisten vært, helt til det i April 2010 ble annonsert at det ikke lenger eksisterer noen venteliste på Hermes Birkin.

Andre It-vesker det kan være verdt å ta en titt på er blant annet Louis Vuitton Speedy, først lansert i 1932, kjendisfavoritten Balenciaga City og det siste tiskuddet til stammen av It-vesker: Alexander Wang Rocco.

Kilder: wikipedia
Bildekilder: Getty Images, produsentene

Skrevet av: Andrea

Andrea Bærland (20) studerer journalistikk og menneskerettigheter på andre året ved Roehampton University i London og trives bra med det. Når hun ikke befinner seg panikkslagen på biblioteket nyter hun livets glade dager i storbyen. Store deler av den fantastiske galskapen som også kalles livet dokumenteres på bloggen sw1w.blogg.no.

9 kommentarer om “Veskene alle ”bare MÅ ha”

  1. Jeg har billige vesker, men er super glad i dem. For for meg er det utseende som teller, ikke prisen.

  2. Første gang jeg er inne på denne siden, og første artikkel jeg leser her. Det første som slår meg at dette må ha vært en artikkel som tok 15 minutter å lage! Forventet litt grundigere arbeid her, gitt. Som kommentarene over er det jo MANGE «it-vesker» dere ikke har nevnt.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul