5 annerledes reisetips

Kanskje på tide å gjøre noe annet enn å reise på den vanlige charterturen med vennegjengen i år? Det er vel så festlig det, men er du lysten på noe nytt, er dette artikkelen for deg.

Let’s face it. En festetur til syden er supergøy, men man kunne jo nesten gjort akkurat det samme hjemme i stedet. Bortsett fra været da, selvfølgelig. I år bør du prøve noe nytt. Velg en opplevelsesrik ferie i stedet, og skap et annerledes minne for livet.

Her får du fem strålende tips til en ferie med fart, moro og opplevelser:

1. Safari i Sør-Afrika. Opplev ville dyr, en helt annen kultur og Sør-Afrikas vakre natur på nært hold. Her får du erfare sterke kontraster og utallige folkeslag og språk. Det trenger ikke være så dyrt heller. Kontakt et reisebyrå som ikke er bundet opp av noen, og be de legge opp turen for deg akkurat slik du vil. Du får ofte pakketurer som er forhåndsarrangert også, hvis du vil slippe å tenke på sånt selv.

2. Dykkeferie i Rødehavet. Opplev verdens vakreste undervannsliv i dykkernes paradis. Svøm med mer enn 1200 forskjellige fiskearter, 450 ulike koraller og et ukjent antall bløtdyr.

3. Rafting og strikkhopp i Canada.bungee.ca kan du bestille en pakke som heter «Ultimate Adventures». Her får du både rafting og strikkhopp på samme sted. Rafting er enklere enn det ser ut til, og er en aktivitet for folk flest. Det tilbys også forskjellige vanskelighetsgrader. Strikkhopp er kanskje for den mer vågale, men du får på et sikkert seletøy bestående av fotstropper og kroppssele. Dette er igjen festet til strikket som er festet i broen. Hopp i det!

4. Backpacking i Sør-Amerika. Bo billig, lev billig og opplev måten de lokale lever på.De fleste styrer unna Venezuela og Colombia på grunn av dårlig utviklede fasiliteter og de siste årenes sosiale og politiske ustabilitet. De tøffeste besøker Guayana i sør for å utforske enorme skoger, fjell og fossefall – med Angel-fallene som de mest dramatiske. Colombia er relativt trygt å besøke, selv om de fleste velger å hoppe over dette spennende stedet.

5.Opplev India. Romantiske Taj Mahal, strendene i Goa, filmbyen Mumbai, palassene i Rajastan, apetempler osv. Her får du også merke svært sterke kontraster. Ekstrem fattigdom og rikdom slår deg midt i fleisen, og kuer rusler rundt på gaten. Husk bare på å være obs for magesykdommer. Ikke festlig å tilbringe hele ferien på toalettet. Derfor skal du ikke spise salat. Sørg for å tørke av alle bokser du skal drikke av med antibac-serviett og for all del – ikke spis fersk frukt.
Kilde: Backpacker.no, aftenposten.no.
Bildekilde: ilse reijs and jan-noud hutten – Lånt under creative commons license.

Skrevet av: Ida Charlotte

Ida Nikolaisen, 20 år, og bor i Oslo. Begynner nå på en bachelor i journalistikk, hvor første året er i Norge, og de to siste i Australia. Sang og musikk er hennes aller største lidenskaper. Hun er også vokalist i et band som har spillejobber på steder rundt om kring i Oslo. Jobber ellers som salgskonsulent i Aftenposten og blogger på http://idanikolaisen.blogg.no.

7 kommentarer om “5 annerledes reisetips

  1. Kjempefin artikkel! Vel så spennende som backpackertur i Sør-Amerika, tror jeg det kan være med en backpackerferie i Sør-Thailand, Vietnam og Kambodsja for oss som liker Asia! :)

  2. Jeg har slutta med syden! Senere i år skal jeg på seilferie i Karibien! Gleder jeg meg til!

    OG btw, har aldri fulgt sånne «ikke spis ditt og datt»-tips, og har aldri vært dårlig.

  3. FemmeFatale: Ja, enig der! Hovedpoenget er å gjøre noe utenom det helt typiske, og utforske verden:D

    Mynona: Åh, det hørtes ekstremt deilig ut med seilferie i karibien!

  4. Men hvor reise på en annerledes ferie for bare en uke? Mange flotte forslag ovenfor, men det er jo for litt langvarige turer :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul