Bloggernes reisetips til deg!

Snart er det klart for sommerferie for de fleste av oss og mange velger da å reise vekk. Da kan det være greit med noen reisetips, og vi har spurt våre bloggere om deres beste tips til deg. Trykk på bildet til bloggerne hvis du også ønsker å lese bloggene deres:

DSC_9591

MARIA

Vi reiser jo endel på charter når vi er hele familien. Det er veldig greit, men ofte havner man I turistfellene om man følger turene til arrangøren. Derfor leier vi alltid bil og utforsker stedene litt selv. Da finner man ofte mye mer spennende ting å se og man havner gjerne der de lokale vanker og får et mer genuint inntrykk av stedene man besøker.

Et annet tips er å spørre i resepsjonen på hotellene du bor hvor de lokale går ut og spiser – I turiststrøkene er det mye middelmådige restauranter, som gjerne er ok om man er trøtt og sliten og har barn som bare spiser spaghetti bolognaise. Men ofte finner man noen perler av noen restauranter når man bare spør litt.

 

IMG_05061-800x533

CARINA

Det med budsjett er også greit å ha, slik at man ikke overstiger grensen på hva man vil bruke av penger. Er man på ferie går pengene fort unna og man bruker som regel litt mer penger enn det en hadde tenkt seg, så derfor er det greit å ha et budsjett å forholde seg til.

 

IMG_03531-700x466

SYNNE

Anbefaler å leie bil da har man har mye mer frihet og kan utforske masse. Når vi var i Marbella kjørte jeg bare fra Malaga flyplass også hadde vi den hele uken. Da kunne vi bo i fjellene med utsikten over Puerto Banus, og det hadde ikke gått uten bil. I tillegg kunne vi utforske så mange steder, og kjøre helt til Gibraltar på dagstur.

 

Photo-036-900x596

ANNIKEN

Ha en plan på hva du ønsker å se og oppleve underveis. Dersom du tar alt på impuls ender det ofte opp med at man ikke får så mye ut av dagene som mulig. Det er selvfølgelig lov å slappe av på stranda når man er på ferie, men tenk så mye et nytt land og reisemål egentlig har å by på!

 

IMG_4753-800x533

BENEDICTE

Hvis du skal reise så er det beste tipset å ha leiebil, mingle med lokale og hold deg unna store turistattraksjoner. Og IKKE støtt dyremishandling i form av ridning osv. Hvis du reiser til Rhodos så spis gyros på torget, hold deg unna den lokale iskaffen, ta deg et stopp på Starbucks ved havna og spis middag på Koykos. Shoppingen og utelivet er forresten på motsatt side av byen for hverandre, men det er IKKE langt å gå. Typ 15 minutter fra ene enden til den andre.

 

CHRISTINA

Er det din første gang i London? Ta bena fatt og se alle de fine turistattraksjonene London har å by på! En veldig fin runde å gå er fra Trafalgar Square, ned til Westminster og opp gjennom St. James Park og til slutt til Buckingham Palace. Du må også få med deg Tower Bridge, som er den fineste broen etter min mening.

Dersom du syns det blir for langt å gå for å se alle disse fine tingene, kan du hoppe på en sighseeing buss. De stopper på alle de kjente stedene i London, og her kan du hoppe av og på alle stedene du vil. Mulighetene er også da store for å ta fine bilder, og er det fint vær kan du velge en buss hvor du kan sitte på taket! Superfint.

 

P50109661-800x600

CHARLOTTE

Mitt aller beste reisetips må nok være det å planlegge reisen godt. Gjør research og les anbefalinger både på hotell og resturanter. Det er gull verdt når du plutselig ankommer et feriested som er ukjent fra før. Pakking av koffert er alltid vanskelig. Ikke ta med deg unødvendig mye, da det bare tar opp plass som du gjerne skulle hatt når du skal hjem igjen. Planlegg antrekkene dine, og ta med deg akkurat det du trenger. Når du er på reise, blir det ofte en del shopping. Det skjer absolutt for oss bloggere, og da er det viktig at du betaler med valutaen som er i landet du er i. Da sparer du penger! Når det kommer til hjemreise, så er det viktig å få plass til alt du har shoppet i kofferten. Dersom du ruller plaggene dine får du så utrolig mye bedre plass. Det er helt genialt! God tuuur!

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul