Kvinner reiser alene som aldri før

Stadig flere kvinner velger å reise alene. Dette er en stadig økende trend blant kvinner i alle aldre og dette er ofte til langt mer eksotiske destinasjoner enn før. Den voksende andelen av singel- eller enkeltreisende ble skrevet om i Aftenpostens reisemagasin allerede for noen år siden, men det er først nå at enkeltreisende begynner å blitt tatt på alvor som kundegruppe.

Enkeltreisende blir ofte også omtalt som singelreisende, men dette begrepet viser seg å være misvisende da dette ofte dreier seg om kvinner i etablerte forhold som likevel velger å reise alene. Fokuset har tradisjonelt vært på reiser for par og familier, mens enkeltreisende har blitt oversett.

Det anslås at 1 av 3 ferierer alene og dermed blir reiseleverandører nødt til å ta denne kundegruppen på alvor.

Carina Hansen i det nettbaserte reiseselskapet Travelbird har lagt godt merke til denne trenden. ”Vi opplever at forespørslene vi får i økende grad er fra enkeltreisende kvinner. Familier og par er fortsatt den største kundegruppen hos oss, men det er ingen tvil om at flere ønsker å reise alene”

Selv om antall enkeltreisende har økt og reisebransjen endelig innser potensialet enkeltreisende representerer så er det fremdeles en del utfordringer for de som foretrekker å reise alene. De fleste hotell tilbyr sine enkeltreisende gjester dobbeltrom, til full pris i stedet for å definere spesifikke tilbud for de som reiser alene. Å reise alene er dessverre ofte dyrt i dagens marked.

 

Woman Backpacking

Sikkerhet på reisen

Et tema som ofte dukker opp når kvinner reiser alene er sikkerhet, da især ved lengre reiser til fjerntliggende land. Sikkerhet på reisen er en viktig problemstilling for alle reisende, men for
enkeltreisende kvinner er det viktig å være så godt forberedt som mulig. Utenriksdepartementet har ikke utsendt spesielt reiseråd for kvinner utover de landene de advarer alle nordmenn mot å reise til. Både menn og kvinner oppfordres til å følge lokale normer og kleskoder, og være oppmerksom på at kjønnsrollene kan være veldig annerledes enn hva man er vant til i Norge. Det er nettopp disse kjønnsrollene som kan by på en ekstra utfordring for kvinner som reiser alene, men det er mange gode forhåndsregler man kan ta slik at reisen likevel blir en utelukkende positiv opplevelse. Reisebloggere og reiseentusiaster har delte meninger om hvorvidt enkeltreisende kvinner bør unngå visse destinasjoner av sikkerhetsmessige årsaker.

Til syvende og sist bør alle reisende, enten du reiser alene eller sammen med andre, ta sikkerhetsmessige forhåndsregler når de er ute og reiser. Det er ingen mangel på tips fra erfarende reisende på nettet, Lonely Planet og National Geographic har veldig nyttig og inspirerende informasjon for reisende slik at man kan forberede seg i god tid i forveien.

 

Woman Travelling Alone

Skrevet av: Maren Eiane

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul