Lyst til å gjøre noe nytt i ferien?

Er du lei de stressende storbyferiene, eller sydenturene som er fylte med sol og alkohol, ønsker du å roe ned og finne indre fred? Hva med å prøve en yogaferie?

Tenk deg en ferie hvor du slipper stresset fra storbyen, mobiltelefoner og internett. Mange tror at man må reise til utlandet for å finne en ashram eller en yogaretreat, men det finnes faktisk her i Norge, nærmere bestemt på Ask, ca. 30 minutter utenfor Bergen. Stedet ligger i vakker og rolig natur, med utsikt til sjøen.

Ashram
I Ashramen er det lange dager med yoga, meditasjon, pusteteknikker, og måltider. Dette er et sted for å finne seg selv, roe ned fra dagliglivets jag og for å oppnå en større bevisthet. Her foregår det ikke undervisning, men det forventes at du møter opp til de oppsatte tidspunktene for de forskjellige aktivitetene. De som har vært på retreat på Ask kurssenter før får billigere overnatting på Ashramen.

Kurs
Kursene er ganske intense, hvor man lærer forskjellig typer yoga og meditasjon, det blir foredrag og måltider sammen. Det er også tid til for eksempel gåturer og badstu.

Ask kurssenter tilbyr 5-dagers eller 10-dagers retreat iløpet av sommeren, helgekurs for nybegynnere og fortsettere, helgekurs i meditasjon og sommerkurs i livsengergi for å nevne noe.

Priser
Prisene varierer ettersom om det er påmeldte kurs eller om du bare ønsker å være i Ashramen. For studenter gis det rabatt på kursene.

Om du allerede har planlagt sommerferien din, så fortvil ikke. Det holdes kurs flere ganger i året, i påsken, i pinsen, ved nyttår og utvalgte helger.

For mer info besøk www.stillhet.no

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Malene

Malene Louise Berthelsen, er 20 år og kommer fra Vardø. Alenemor til en gutt på 3 år. Studerer førskolepedagogikk på Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo. Elsker mote, filmer, bøker, tv-serier, kjendiser og skriving. Ønsker å få masse god skrive erfaring gjennom Femelle.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul