Opplev Barcelona

Med nesten 1,7 millioner innbyggere og flere millioner turister som besøker den hvert år er dette et av de mest besøkte byer i Spania. Her er noen steder som er verdt å besøke om du velger å reise til denne fantastiske byen.

1. La Sagrada Familia

Sagrada

Det mest kjente monumentet i Barcelona er La Sagrada Familia og er et must å gå innom å se hvis du besøker byen. Det er arkitekt Antonio Gaudis mest kjente verk bygget i 1882, selv om du ser hans andre verk spredt rundt omkring i Barcelona. Gaudi hadde planlagt å bygge 18 tårn, men rakk kun å bygge 1 før han død i 1926. Heldigvis etterlot han seg byggetegningene som gjorde det mulig for andre artister og arkitekter å fortsette med hans arbeid. Alle pengene som mottas av donasjoner og inngangspenger går til å fortsette å bygge La Sagrada Familia ferdig. Tusenvis av turister besøker den hver dag, så forvent lange køer. Du kan også bestille billetter på nettet hvor du kan velge klokkeslett for besøket.

2. Güell Parken

Park-Guell

Dette er en enorm park på 17 hektar med spesielle arkitektoniske elementer bygget av Antonio Gaudi. Parken skulle i utgangspunktet bli et luksus boligområde, men etter noen år ble det bestemt å dele den med resten av byen som ble åpnet i 1922 og har siden den dag blitt et av de største turistattraksjonene i Barcelona. I parken finner du mange figurer i keramikk i sterke farger. Noen steder i parken må man betale inngangsbillett hvor det blir store køer, så det anbefale så bestille billett på nettet.

3. Dyreparken i Barcelona

Barcelona-zoo

Denne dyreparken har et av de viktigste samlingene av dyr i hele Europa, og er kjent for å ha vært hjemmet til den albino gorillaen «Snowflake».
I dag har dyreparken over 7 000 eksemplarer av 400 forskjellige dyrearter. Her kan du se blant annet kenguruer, sebraer, løver, delfiner og sjiraffer.

4. Tibidabo

Tibidabo-view

Tibidabo parken er på toppen av «Sierra de Collserola» 512 meter høy, også kjent som «Det magiske fjellet» er et av de beste utsiktspunkter i Barcelona.

5. Tibidabo tivoliet

VistasTibidabo

Denne finner du på toppen av Tibidabo. Den ble bygget i 1899, er den eldste i hele Spania og et av de første som ble bygget i Europa. Noen av de eldste attraksjonene er fortsatt i bruk som «flyet», et 90 år gammel struktur som heiser besøkende 50 meter og får sett hele byen derfra.

Kilde: http://www.conocerbarcelona.com

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul