Reisefeber? Pass deg for kredittfella

Annonse for finanssans.no

Nordmenn er glad i å reise. Vi er også glad i shopping. Til tross for flyseteavgiften er fortsatt billettene fra Norge til utlandet, blant de rimeligste i Europa. Vi vet å benytte oss av de gode tilbudene, men har vi egentlig råd til å reise så mye?

Stadig flere benytter kredittkort og lån for å finansiere en ferie. Kort eller lang, du bør vite med sikkerhet at du har penger til å betale kredittgjelden du påtar deg, når du betaler ferien med lånte penger. Det lureste er å spare opp summen du trenger til selve reisen og oppholdet, og betale dette inn på kredittkortet når du har brukt det til å betale turen.

Fordelen ved å betale reisen med kredittkort er at det ofte utløser bonuser i form av poeng til reiser. De fleste kort har også reiseforsikring som trer i kraft når du betaler reisen med kortet. Her bør du lese vilkårene godt dersom du ikke har reiseforsikring fra før. Det er nemlig ikke alle reiseforsikringene som dekker deg like godt om uhellet er ute.

En annen fordel ved å bruke kredittkort i utlandet er at det er lettere å få tilbake pengene dersom du blir utsatt for svindel. Det vanligste er å bli utsatt for svindel ved bruk av minibanker i utlandet. Ta kontakt med banken som utstedte kortet med en gang dersom du ser mistenkelige uttak på kortet, og få det sperret. Når du bruker kortet til å betale varer i utlandet eller kontantuttak, bør du også sjekke opp i forkant hvilke gebyrer som tilkommer. Det anbefales også å benytte lokal valuta når du betaler med kort i butikk.

Når du tar opp kredittlån kan du spare mye på å sammenligne tilbud fra flere leverandører. Her finner du en oversikt over de beste tilbudene akkurat nå. Sjekk også renten på de ulike tilbudene dersom du planlegger å betale reisen i etterkant. Og husk å betale i tide, slik at ikke den hyggelige turen ender i økonomisk tragedie.

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul