Tips til en billigere ferie

Å reise billig er noe som gleder mange, og ved å følge noen enkle tips man kanskje ikke tenker over, kan man spare masse penger.

Vær tidlig ute med planleggingen
En god idé er å melde seg på nyhetsbrev fra de store charter- og flyselskapene. Star Tour for eksempel, har fantastiske fredagstilbud hvor man kan gjøre kupp og sikre seg flotte hoteller til en ufattelig rimelig penge. Alle som er meldt på, vil få mail om de aktuelle tilbudene hver torsdag, og derfor ha muligheten til å sikre seg de beste plassene før alle andre. Les mer HER.

Unngå høysesongen
Klarer man å styre unna skoleferien og fellesferien, er det lettere å få tak i billige billetter, og det blir fort mye penger å spare. Dersom det er mulig, unngå å reise på torsdag, fredag og søndag, da dette er de dagene flest folk reiser på.

Sammenlign priser

Å sammenligne chaterselskapenes tilbud og priser, kan spare deg for mye penger. Momondo.com kan blant annet hjelpe deg å finne og sammenligne priser på flybilletter. Det vil også være lettere å finne billige alternativer i land hvor turismen ikke er veldig utviklet.

Svak valuta

Er du ute etter en ekstra gunstig ferie, kan det lønne seg å velge et land der valutaen er svekket i forhold til den norske krona.

Unngå dobbel reiseforsikring
Alt for få vet hva forsikringen deres egentlig går ut på, så undersøk med forsikringsselskapet ditt i forkant av bestilling om hva den faktisk innebærer. For alt du vet, kan den inneholde en reiseforsikring, og det er da ikke nødvendig å bestille reiseselskapets reiseforsikring i tillegg.

Pakk smart og lett
Vi kvinner har en tendens til å pakke dobbelt så mye som det vi kanskje bruker. Tenk godt over du egentlig trenger på tur, og pakk bare det du tror du kommer til å bruke. På denne måten unngår man en kostbar overvektsregning.

Dropp seteplassering i flyet
Hvis du vil spare noen ekstra kroner, kan det også være lurt å droppe å velge seteplassering i flyet. Man skal jo ikke tilbringe så alt for mange timer der allikevel, så hvorfor bruke unødvendig med penger på det?

Unngå dårlig kurs og valutafella
Når du bruker kort i utlandet, vil det lønne seg å be om å få betale i lokale valuta. Om du velger å betale i norske kroner, får du som regel en dårligere kurs enn det banken gir deg.

Populære reisemål denne sommeren
– Kreta, Hellas
– Rhodos, Hellas
– Tyrkia
– Thailand
– Bulgaria

Selv om Kreta lenge har vært et av de største reisemålene i Hellas, og fortsatt er, ønsker nå flere og flere å utforske de mindre greske øyene. Apollo og Lilleput Reiser har blant annet turer til de mindre øyene.

Kilder: Startour.no, lilleput.no, momondo.com, Apollo.no
Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Charlotte Olsen

Charlotte er ei livsglad jente på 20 år som bor i Oslo og studerer markedsføring. Hun er glad i å skrive, og målet er å starte sitt eget magasin for kvinner en gang i fremtiden. I mellomtiden deler hun gjerne sine tips og gode råd på Femelle.no og på bloggen, charlotte.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul