Tjen penger på reisefot

Mange nordmenn elsker å reise, og det er nå en gang sånn at det å reise koster penger. Men hva om du kunne jobbet mens du reiste rundt og opplevde forskjellige kulturer? Ja, det er faktisk mulig å tjene greie penger mens du er på reisefot.

Med globaliseringen er det ikke bare blitt lettere å reise, det er også blitt lettere å jobbe internasjonalt. Alt er avhengig av hvilke evner og interesser du har og hvilke språk du behersker. Det er faktisk sånn nå at det er en god del internasjonale bedrifter som ønsker å etablere seg i Norge, hvilket betyr at de må ha materiale på norsk til hjemmesider og annet materiale. Hvis de ønsker å komme seg høyt opp i Google må de være gode på søkemotoroptimalisering på norsk.

Skrive tekster og ta bilder

Med andre ord så kan du tjene gode penger på å skrive tekster og ta bilder, noe du kan gjøre i hele verden. Stadig flere bedrifter benytter seg av desentralisert arbeidskraft og det betyr at du kan få gode jobber du kan ha med deg rundt i hele verden om du ønsker. Dette er spesielt populært i firma som jobber rundt online casino og nettspill, ettersom lovgivningen i Norge er som den er og selskapene må etablere seg i land hvor det er lovlig å drive denne formen for nettsider.

Liker du å ta bilder kan du bruke tid på dette også. Her er det mange måter å tjene penger på bildene. Du kan for eksempel legge dem ut i en blogg hvor du beskriver reisene dine. Da tjener du ikke direkte på bildene men på eventuell reklame og andre inntekter du får på selve bloggen. Du kan legge bildene inn i Stock på forskjellige steder, hvilket betaler lite pr bilde, men du kan også her få gode inntekter om du tar veldig gode bilder. Er du derimot til stede når det skjer store ting i verdenssammenheng, eller besøker konfliktområder, kan du selge bildene dine som fotojournalist. Skriver du saker også i tillegg, blir det selvfølgelig enda større muligheter for å få solgt både bilder og tekst.

Webdesign og grafisk design

Er du av de som elsker å programmere og som har et øye for godt design? Da kan du jobbe med webdesign og grafisk design, hvilket du også kan gjøre hvor som helst i verden. Det som kreves er jo at du har en pc eller mac og at du har god internettlinje. Du kan for eksempel spesialisere deg på å sette opp nettbutikker eller websider i wordpress som er en veldig brukervennlig og god plattform å bruke. Arbeidstidene bestemmer du jo selv så lenge du holder deg til deadlines og gjør en god jobb. Dette kan du gjøre frilans for større byråer som har spesialisert seg på digital markedsføring og webdesign, eller du kan jobbe frilans og selge tjenestene dine direkte til kunder.

Fordeler med å jobbe desentralisert?

Det er utrolig mange fordeler med å jobbe desentralisert, altså frilans og ut fra egne lokaler. Det er jo først og fremst du selv som bestemmer hvor mye eller hvor lite du skal jobbe. Det er du som avgjør hvilke oppdragsgivere du ønsker å jobbe med og hvilke prosjekter du har lyst til å ta tak i. En stor fordel er at du kan gjøre det fra hvor som helst. Om du vil tilbringe 6 måneder i New York eller Brasil, er det ingen som bryr seg om det så lenge du faktisk gjør jobben din.

Det er også du som bestemmer din arbeidstid. Så om du er i California og har lyst til å nye en god surf på morgenen så er det opp til deg å legge opp dagene dine etter hvordan du ønsker å jobbe og ikke minst nyte livet. Sørg for at du har god internettdekning uansett hvor du oppholder deg, det er utrolig viktig og kan til tider være vanskeligere enn man skulle tro avhengig av hvor man befinner seg selvfølgelig. Når du jobber desentralisert så er tilgjengelighet nøkkelen til å få nye kunder og beholde gamle kunder for jevn inntekt.

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul