Unngå å ta med hele garderoben på ferie

Skal du på storbyferie, strandferie eller kanskje på hyttetur med gode venner i sommer? Her er pakkeguiden til deg som sliter med å få igjen kofferten.

Storbyferie
Skal dere på storbyferie blir det garantert utflukter og shopping, som igjen betyr mye trasking og dermed flate sko. Legg en plan sammen med reisefølget ditt, slik at du vet hvor mange antrekk du kan beregne.

Gi deg selv svar på disse spørsmålene før du pakker:

– Hvor mange dager skal dere ut og spise?
– Hvor mange dager går med til shopping?
– Hvor mange dager går med til utflukter?

Tips: skal dere være borte i en uke, kan det lønne seg å kun ta med to forskjellige kjoler som er anvendelige til mer enn èn look. På den måten kan du heller ta med deg litt tilbehør som vil gjøre antrekket annerledes. Jeans er også noe som kan brukes til mye, både til shopping og middagskvelder. Lag gjerne en liste før du drar, hvor du skriver opp antall antrekk og hvilket tilbehør du kan ha til hva. Husk at sko og vesker tar mye unødvendig plass, pakk derfor så lite som mulig av dette. Ha gjerne fokus på farger som går til mye, som hvitt, sort og brunt.


Kjole fra Nelly/Jeane Bush, sko, jeans, belte, solbriller, skjerf og veske fra net-a-porter og ballerinas med nagler fra Nelly/Flower by Kenza.

Strandferie
Strandferie er latmannsliv. Ha fokus på bikinier, tunikaer, shortser,flats og badedrakter.

Tips: En badedrakt kan lett brukes som en topp når du skal ut og spise. En shorts kan brukes både på vei til stranden, og senere på kvelden. Vær kreativ, og sett sammen flere antrekk på forhånd. Tenk på hva som kan brukes til hva, og hvilke sko kan brukes til både strand og by.


Alt fra Net-a-porter, bortsett fra solkrem som er fra Piz Buin & flipflops som er fra Havaiianas.

Hyttetur
Hyttetur betyr mye hygge, og da er det ikke rom for å være forfengelig. Her gjelder det å ha med seg varme klær. Det blir stort sett sene kvelder, og det er bare å innse at Norge er og blir et kaldt land – selv om sommeren. Pakk med deg lette klær til dagtid, og dra fram joggebuksa til lange kvelder.

Tips: ha med deg shortser som kan brukes både utenpå badetøyet, og til litt festligere anledninger. Pakk med deg singletter og t-skjorter i alle farger og fasonger. Disse kan brukes til både shorts og joggebukse. Husk kortstokken og myggsprayen!


Joggebukse fra Stella McCartney, joggegenser, joggeshorts, singlet & sneakers fra net-a-porter.

Nyttige tips til alle reiseklare
Generelt er det greit å tenke på og utnytte all plassen du har tigjengelig, når du skal pakke. Unngå å brette ting, legg det heller flatt. Du kan også utnytte tomme rom, som sko og svømmeføtter. Legg for eksempel sokkene i skoene. Skal du på en typisk sydenferie, er det også fullt mulig å kjøpe ting når du kommer frem til varmen, som badetøy, håndklær, solfaktor og flipflops.

Lykke til, og god tur!

Bildekilde: Thinkstock photos, produsentene

Skrevet av: Caroline

Caroline er forfatteren bak bloggen www.fotballfrue.no, og har studert journalistikk på Norges Kreative Fagskole. Til daglig jobber Caroline som partner og journalist i Femelle, og er tekstforfatter for Emil & Samuel, samtidig som hun driver en av Norges største blogger.

7 kommentarer om “Unngå å ta med hele garderoben på ferie

  1. Et supertips er GODE sko, og ikke bare ballerinas, de blir for flate og demper ikke nok når man skal traske på hard asfalt i evigheter. (: Sats på kule sneakers med god såle, eller noen ballerinas med tykkere såle, f.eks noe fra ecco. Da er beina reddet til dansegulvet.

  2. På storbyferie der det blir mye shopping anbefaler jeg å ta med minst mulig. Dermed har du plass til alt du shopper. Jeg er kjent for å være en storshopper når jeg er i storbyer på ferie.

  3. Hvor er joggebuksen, jakken, shorts, body og sko fra på det siste bilde? Kan du legge til pris

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul