10 tips til et rimeligere bryllup

Femelle.no og Iselin Magerøy (bak bryllupsbloggen Amante) har satt sammen en guide til hvordan man kan få drømmebryllupet. Nedenfor kan dere lese vår tredje del. Vi anbefaler deg å lese del en og del to først.

Et bryllup trenger ikke å koste skjorta, og den store dagen kan bli minst like flott med litt planlegging og litt hjelp fra venner og familie – uten at dere må leve på havregryn de første månedene av ekteskapet.

Her er 10 tips til et rimeligere bryllup:

1. Bruk god tid på å undersøke og kontakte flere leverandører, og sjekk så mange priser som mulig før dere tar en beslutning. Det er ofte stor forskjell i pris fra leverandør til leverandør, så her kan dere spare mye ved å legge litt ekstra arbeid i det.

2. Kjøp blomster og lag dekorasjoner selv. Bruk nettet og finn tips og inspirasjon. Youtube har mange steg-for-steg guider som enkelt viser hvordan du kan lage dine egne brudebuketter, brudepikebuketter og andre flotte blomsterdekorasjoner.

3. Spør en bekjent om å kjøre dere til og fra kirken i stedet for å leie limousin. Undersøk andre muligheter – kanskje dere kan bruke sykkel eller har dere en bekjent som eier hest og vogn?

4. Be en flink bestemor eller en annen bekjent som er flink til å bake om å lage en spennende og personlig bryllupskake istedenfor å kjøpe hos konditor. Mange nettbutikker selger kakestativ hvis du ønsker flere etasjer. En amerikansk skikk som blir mer og mer vanlig er muffins eller cupcakes som alternativ til bryllupskaken. Også her får man kjøpt egne stativer til å sette muffinsene i. Sjarmerende, personlig og unikt!

5. Lag invitasjoner, bordkort, meny og andre trykksaker selv – enten for hånd eller på PC. Tenk på at både farger og stil kan matche for å få en helhet i alle trykksakene.

6. Brenn CD-er med festmusikk (eller fyll ipoden med masse god musikk) og sørg for at en bekjent har ansvaret for å holde musikken i gang, i stedet for å leie et band eller en DJ.

7. Bruk en bekjent som fotograf. Mange har gode speilrefleks kameraer, og kanskje har du en onkel eller en venninne som er flink til å ta bilder, som gjerne stiller opp som fotograf på den store dagen?

8. Kjøp brudekjole i utlandet eller over nettet. Mange butikker tilbyr også å skreddersy selskapskjoler etter mål og ønsker. Mange selskapskjoler ser ut som bryllupskjoler, men selges til halve prisen, og de kan som regel lages i akkurat den fargen du ønsker.

9. Be venner og familie om å lage forskjellige matretter i stedet for/som supplement til bryllupsgave. Salat, brød/rundstykker, eggerøre, røkelaks, potetsalat, kjøttboller, skalldyr, wraps, minipizza, pastasalat osv. på fint pyntede fat utgjør et personlig og smakfullt koldtbord med noe for alle og enhver.

10. Bryllupsnatten må ikke tilbringes i en fancy suite på et stort og dyrt hotell. Legg på nytt sengetøy hjemme, kjøp inn masse deilig frukt og god frokost til dagen etter, tenn masse stearinlys og spre roseblader utover sengen eller på gulvet.

Har du flere tips, legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

Lykke til med planleggingen og den store dagen!Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Iselin

Iselin er 22 år og skriver bloggen http://iselin8819.blogg.no. Der skriver hun om trening, kosthold, hverdagslivet som lærerstudent og treningsinstruktør. Hun venter også sitt første barn. I juli gifter hun og forloveden seg i Johanneskirken i Bergen, og i forbindelse med planlegging av bryllup har hun opprettet bryllupsbloggen http://blogg.amante.no. Der skriver hun om bryllup og planlegging, samt tips og inspirasjon til alt fra hår og makeup til kjolejakt og bryllupsnerver.

4 kommentarer om “10 tips til et rimeligere bryllup

  1. Skal selv være «alternativ fotograf» i et bryllup til noen i sommer, som heller vil bruke amatørfotografen meg enn proff fotograf. Funker fint det:)

  2. hei på dere,
    min datter giftet seg i sommer. i den forbindelse tok hun kontakt med GoDiva ved tanja lykke i danmark for kjøp av brudekjole. her kunne det være noen tusen å spare. imidlertid ble dette en dyr erfaring. kjolen kom frem ganske få dager før bryllup og da i feil str. det er viktig å få avklart forskjeller i str når man kjøper i utlandet. for det annet måtte min datter betale moms 2 ganger, først til danmark og ved ankomst i norge også norsk moms. ennvidere var vi fra GoDivas side garantert at det ikke ble noen tollavgifter, men det var også feil. og pga at kjolen var feil str. ble det også en extra utgift til skredder. summasumarum kostet dette en god del tusenlapper extra, plus en god del frustrasjon over og lite hjelp fra leverandør. jeg ønsker med dette å gjøre oppmerksom på hvordan det kan gå så ikke andre ender opp med samme problemer.
    ellers ønsker jeg alle lykke til med deres forberedelser og giftemål.

    mvh
    palle nielsen

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul