5 ting du ikke skal si til en gutt

Man skulle kanskje tro at å fornærme moren hans eller kalle han eksen sitt navn er noe av det verste man kan si til en gutt, men studier viser at de mest ødeleggende feilene jenter gjør er å kontinuerlig spytte ut fraser de ikke tror er så farlige.

1. «Du er så mye bedre enn alle de andre taperne jeg har datet!»

Ja, det kan kanskje virke som du gir han et kompliment, men for en gutt er hele setningen et stort rødt flagg. Han vil tenke at det eneste alle taperne har til felles er deg. Og siden alle de andre guttene du har datet er tapere, vil du til syvende og sist synes samme om han. De fleste menn ønsker heller ikke å bli minnet på alle de andre som har vært i livet ditt. Fokuser heller på denne nye daten, og si noe sånn som: Jeg har aldri møtt en som deg før og jeg storkoser meg. Da kommer du styrket ut av situasjonen.

2. ”Se på hun silikonjenta der borte, hun er sikkert veldig billig!”

Det er en kjent sak at jenter er eksperter på å rakke ned på hverandre. Enten det er fremmende jenter på gaten eller venninner du har fått litt opp i halsen. Til tross for at det ikke trenger å være misunnelse eller at du føler deg truet, så har jenter en tendens til å komme med sårende, stikkende kommentarer. Det kan være alt fra pupper, hår, sminke og klesstil. Et tips: Dropp det! Gutter har ingen interesse av å høre på dine bitre og stakkarslige spydigheter som du er for feig til å si rett i ansiktet på vedkommende. Den eneste som blir satt i et dårlig lys er deg selv, prøv heller å gi en annen jente et kompliment en gang. Det hadde vært hyggelig.

3. «Har du egentlig råd til det der?»

Økonomi er viktig for de fleste gutter og å kritisere måten han bruker penger på er det samme som å kalle han en taper. Med mindre dere er kjærester og har felles økonomi er det aldri noe sjakktrekk å fortelle en gutt hvordan han skal bruke pengene sine. Det vil kun få han til å assosiere deg med moren hans. Husk at han har en mor fra før av, og det er mer enn nok!

4. “Jeg har egentlig lovt å ikke si noe, men ok da..”

Ja, det finnes et unntak; hvis det omhandler sex synes han nok at det er interessant. Men han ser likevel at du fryder deg med å forråde en venn som ba deg om ikke å fortelle det videre. Hvis han forteller deg en hemmelighet nå, vet han garantert at du kommer til å videreformidle dette til venninnene dine innen kvelden er omme.

5. “Bare dra ut på byen med gutta du, hvis det er det du vil..”

Etter dette utsagnet er det rimelig sikkert at typen din ønsker deg en fin kveld hjemme, mens han drar med gutta på byen. Jenter er flinke til å si det motsatte av det de egentlig mener fordi vi vil at guttene skal skjønne det av seg selv. Det går dessverre ikke, så slutt å snakk i koder og forklar han hva du egentlig vil. Gutter er enkle mennesker!

Har du noen utsagn gutter ikke liker?
Kilde: cosmopolitan.com
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Cecilie

Cecilie Sandbu er 23 år fra Oslo og har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen. Når hun ikke skriver for femelle.no studerer hun medievitenskap på Uio og jobber med barn. Cecilie har en lidenskap for foto og flytter derfor til New York til høsten for å studere fotojournalistikk.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul