7 ting ekte venner ikke gjør

Skrevet av Reidun Beate Hagen.

Å ha gode venner er nødvendig for at du skal ha det bra, men hva skjer når du begynner å tvile på om en av vennene dine faktisk er ekte?

Her er 7 ting en ekte venn aldri vil gjøre:

1. De hindrer deg ikke i å følge målene og drømmene dine. En ekte venn vil gjøre det absolutt motsatte. Motivere, skryte og pushe deg fremover og være en god støtte hele veien.

2. De avbryter deg ikke for hvert bidige ord. En ekte venn vil la deg prate når du har behov for det og vil lytte til det du sier. Hun avbryter deg ikke for å ta over samtalen og sette fokus på seg selv.

3. De starter ikke unødvendige diskusjoner. En ekte venn vil heller gjøre alt for å unngå poengløse konflikter, så om du har en «venn» som hele tiden henger seg opp i små ting og blåser de opp til store krangler, vel, da bør du tenke etter om hun faktisk er verdt det.

4. De snakker ikke negativt om deg bak ryggen din. En ekte venn baksnakker deg ikke. Så enkelt er det bare!

5. De dømmer deg ikke. En ekte venn vil alltid støtte deg uansett hva du har gjort i fortiden, nåtiden eller vil gjøre i fremtiden. Hun aksepterer deg 100% akkurat som den du er.

6. De blir ikke sjalu på din suksess. En ekte venn kan selvfølgelig kjenne antydning til det grønne monsteret, men hun vil alltid unne deg all suksess du oppnår!

7. De tar ikke vennskapet ditt for gitt. En ekte venn ser ikke på vennskapet ditt som noe kortvarig eller noe hun kan få noe ut av. Om du har en venn som kun kontakter deg når hun vil ha hjelp til noe eller har lyst på noe kun du kan fikse, vel, da bør du ta opp dette med henne. Blir hun sint, så kutter du henne ut, men om hun blir lei seg og ønsker å ordne opp vennskapet, da er hun en ekte venn.

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Reidun Beate S. Hagen

26 år gammel gründer og alenemamma fra Trondheimsområdet.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul