Er dere klare for å få barn?

Å ha lyst på barn er en sterk følelse som man selvfølgelig vil gjøre noe med. Sørg for å dekke de viktigste av punktene nedenfor og gled dere til å bli verdens beste foreldre!

Er det noe dere begge ønsker?
Før man begynner å prøve er det viktig at det er noe dere begge ønsker. Sørg for å snakke ut om temaet og vær ærlige med hverandre. Hvis den ene parten lyver og egentlig ikke vil ha barn enda, kan det ødelegge hele forholdet og føre til at dere gjør det slutt. Hva om dere blir gravide i mellomtiden og ender med delt foreldreansvar på grunn av at den ene ikke var ærlig? Ikke gå i den kommunikasjonsfellen! Da bør dere heller si sannheten og risikere å bli uenige for en stund.

Enige om barneoppdragelse?
Dette er et vanskelig tema, men også et av de viktigste. Skal barnet døpes og konfirmeres i kirken? Skal barnet oppdras religiøst? Hvor strenge skal dere være? Skal barnet lære seg å like det meste eller skal det kanskje oppdras til å bli vegeterianer? Uansett hvor håpløst det kanskje høres ut, lønner det seg å bli enige om disse avgjørelsene på forhånd. Forbered dere ved å ha et åpent sinn og vær tålmodige med hverandre. Skal dere ha barn sammen må dere bli enige til slutt!

Passer det å få barn akkurat nå?
For å unngå store problemer bør man forsikre seg om at man har trygg økonomi før man får barn. Når familien utvider seg til en ekstra kommer det som en selvfølge at utgiftene også kommer til å bli større. Bleier, smokker, klær, barnevogn, krybbe, mat, såpe, kremer pluss mye mer. Desto større barnet blir, desto mer nytt må kjøpes. Det er også en fordel om man har plass til å få barn. Det er ikke ideelt å få barn i en 2-roms leilighet på 50kvm. Å flytte til et større sted kommer til å skape bedre muligheter for fremtiden deres sammen!

Er jeg klar for å sette et annet menneskes behov før mine egne?
Å få barn suger opp så å si all fritid. Dere kommer til å ha mye å gjøre hele tiden. Ikke bare er det ”oppgaver” som må gjøre, men et barn har samtidig også alltid et sterkt behov for å bli elsket. Å vise kjærlighet og tålmodighet er nødvendig. Vis dette for både barnet og for hverandre. Når man får barn blir det barnet det viktigste i ens liv. Ta vare på dine kjære og sørg for å få hjelp når du har behov for det. Man er ikke dårlige foreldre selv om man trenger en pause i blant.

Kilder: Babyverden.no, Lommelegen.no
Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

5 kommentarer om “Er dere klare for å få barn?

 1. Viktige spørsmål.Men det er ikke alltid det går etter teoriboka.
  Å være enig er viktig.Men om en jente blir gravid så kan inge tvinge henne til abort kun fordi han ønsker det. Men selvfølgelig er det aller best å å være enige før man blir gravid.
  Barneoppdragelsen tror jeg man må ta etterhvert.Har man ikke barn fra før så er det vanskelig å uttale seg om hvordan gjøre.
  Men en liten felles mal er greit. Greit å vite at mannen du får barn med ikke er for fysisk avstraffelse ( for å sette det på spissen). Og husk at barna også er individuelle.

  Å tenke etter om man har tid nok, lyst nok og nok kjærlighet å gi er også viktig.
  Stor leilighet/hus kan komme etterhvert.Det er ikke nødvendig med mange soverom for å oppdra et barn. Men greit å ha litt lekeplass.
  Den siste du skriver om er det viktigste av alt.

  Men tror at om vi skulle ha disse reglene helt bastant så ville det bli lite barn etterhvert.
  Dette er drømmen og teorien.Virkeligheten kan nok være litt anderledes iblandt.
  Godt tema!

 2. Jeg tror ikke man kan være 100 % klar for å få barn. Det vil aldri passe 100 % i forhold til at alt skal klaffe tror jeg. Men man bør være ganske nære, oppe i 80-90 % syntes jeg.

 3. Vi er ikke klare helt ennå, selv om punkt 2 og 3 begynner å komme på plass. Tror nok vi venter litt til. Men enig i punktene her. Det er greit å være godt forberedt og virkelig så klar man kan være før man får barn. I allefall i mine øyne :)

 4. Jeg tror de 9 månedene man er gravid er den beste tiden å forbrede seg på.Og det passer ALDRI å få barn, så det er noe man må velge mener nå jeg.

  Å få barn er et sårt tema for mange jenter. Mange opplever MA og SA igjen og igjen. Så dette temaet kan man aldri snakke nok om ;P

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul