Finn kjærligheten på nett

Leter du etter den store kjærligheten? Kunne du tenkt deg å date noen på nettet? Femelle gir deg fordelene og ulmpene ved nettdating. Så er det opp til deg å avgjøre hva det blir til.

Fordeler: Nettdating kan være en trygg måte å treffe andre mennesker på. Følelsen av at man har kontroll, gjør nettet til en trygg måte å date på. Man bestemmer selv når man er pålogget og klar for en samtale. Man kan ta den tiden man trenger. Matching-sidene har åpnet en ny arena å date på. Det er en mye mer sikker måte å treffe nye bekjentskaper på, enn å gå på byen hver helg. Man vet med sikkerhet at de som er tilgjengelig på dating-sidene er klare for å treffe folk. Det er med andre ord umulig å få et one night stand med en som ikke er ute etter noe forhold.

En av fordelene med nettdating er søkefunksjonen. Ett par klikk er alt som skal til for å søke den perfekte partner. For eksempel er det lett å utelukke de som ikke bor på samme sted som deg, eller ikke har visse egenskaper du er ute etter. Med andre ord slipper man å bli skuffet etter en lang tid med dating. Man unngår å kaste bort tiden på noen du ikke hadde endt opp sammen med uansett. Mange åpner seg lettere når de kan føre en samtale på nett, i stedet for å sitte klam og nervøs ovenfor partneren. Sist men ikke minst slipper man å tenke på hvordan man ser ut (hvis du ikke har på webkameraet da). Hvis man ikke ønsker kontakt med vedkommende mer, er det mye mindre smertefullt å logge av enn å slå opp ansikt til ansikt. Det var jo tross alt en du bare snakket med på nettet.

Fristet til å opprette en profil på match.com? Ha dette i bakhodet:

Ulemper: Det kan være vanskelig å stole på at den personen du snakker med virkelig er den personen og ikke utgir seg for å være en annen. På nettsidene har du chattet med personen i lang tid før dere møtes. Kun ved hjelp av ord og setninger danner du deg et bilde av den perfekte partner. Det bildet kan fort bli ødelagt. Du kan få for store forhåpninger før det første møtet. Nettdating er en kunstig måte å bli kjent med noen på. Du kan ikke akkurat si at du kjenner en person så godt uansett hvor lenge dere har snakket sammen på nettet. Dere lærer hverandre best å kjenne sammen, ansikt til ansikt og ved å gjøre ting sammen.

Vær obs på at mange leker seg på nettet og har opprettet profil bare for å lure deg. Nettet kan brukes til så mange ting og av alle typer mennesker. Det kan være vanskelig å vite om personen er genuint interessert i deg. Kvinner er ofte ute etter sjelevennen mens mannen er ute etter tilfeldige forbindelser. Han blander chatting med dating, og networking med nettdating. Det er også vanskelig å vite om personen er klar for å date og ikke bare har opprettt en profil i ren desperasjon. Slike ting merker du lettere hvis dere hadde møttes ute og vedkommende valgte å ta personlig kontakt med deg.

Nettdating er en billig måte å date noen på. Det er ingen som tar seg bryet med å ta deg med ut og holde deg med selskap. Ergo kan det ikke sammenlignes med virkelighetens dating. På en annen side kan det tenkes at personen setter av tid til deg uten å forvente å få noe igjen. Det er ingen penger i billig og han kan ikke kjøpe deg.

Vær klar over årsakene til hvorfor du velger nettdating. For all del ikke begi deg ut på noe du om du er sårbar eller desperat. Forhold deg like skeptisk til personer som du ville vært ellers. Sjekketriks og usannheter kan forekomme like ofte på nett som i det virkelige liv. Likevel er det lettere å se faresignalene om du ser personens kroppspråk og væremåte. Ikke tenk på at profilene til andre ikke stemmer overens med virkeligheten. Vi pynter alle på profilene våre. Lister opp de beste jobbene vi har hatt og legger ut de fineste bildene. Gjelder det deg gjelder det mest sannsynlig din utkårede. Men du burde heller ikke unngå nettdating fordi du er redd for å bli såret. Det kan skje uansett. Du er i alle fall en erfaring rikere.Kilder: nettdating.com, klikk.no
Bildekilde: charlietphoto – Creative commons license

Skrevet av: Femelle

2 kommentarer om “Finn kjærligheten på nett

  1. Jeg synes at nettdating er en fin måte å møte spennende mennesker, anbefales! =) Traff ex’en min på en datingside, dessverre tok det slutt. Men det var helt andre grunner.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul