Slik kan du forstå deg på en mann

Noen menn er ikke alltid like lett å forstå seg på. Dette overrasker deg kanskje, men menn er faktisk mye enklere enn hva vi tror.

– Hva tenker du på? Dette er et typisk spørsmål fra oss kvinner. Vi forteller jo gjerne hva vi tenker på selv, men menn holder det inne, sånn som de også gjør med tårene under triste filmer. Svaret på spørsmålet er som regel ”ikke noe spesielt” eller ”ingenting”. Om vi merker at det er noe galt, må vi som oftest grave for å få det ut av han.

Her er en liten guide som kan hjelpe med å forstå det motsatte kjønn bedre:

– Menns instinkt
Menns instinkt har fra urtiden vært å drepe, og vende fort hjem igjen. Derfor liker de fleste menn å gå fort inn i butikker, kjøpe det som trengs og dra fort hjem igjen. I motsetning til oss kvinner som trives med å gå i timevis, blir menn fortere utålmodig og lei. Det finnes selvfølgelig unntak: For eksempel butikker som selger TV-spill, sportsutstyr eller lignende.

– Menn sier ting rett ut
Vi kvinner prater sammen for å komme nærmere hverandre, mens mannen åpner munnen bare for å dele informasjon. Menn går derfor ikke rundt grøten, men sier ting rett ut som det er, uten å ha tenkt seg noe særlig om. Menn er derfor ikke så utspekulerte som vi tror.

– Menn er dårlige til å vise følelser
Dette kan enten skyldes at han er redd for å miste kontrollen når han uttrykker følelser, eller at han ikke er vant med å prate om følelser og derfor ikke er spesielt flink til det. Vær ikke redd – Han har nok ikke et hjerte av stein. Menn føler faktisk like mye som oss kvinner, og med litt hjelp fra deg, hardt arbeid og tillitt vil han etter hvert bli flinkere til å vise følelser.

– Menn er ikke tankelesere
Det er ikke vi kvinner heller. Derfor må du si ifra om det er noe du gjerne vil han skal vite, i stedet for å gå rundt å være småsur.

Av og til må man bare la være å forstå han, og heller bare akseptere at dere er forskjellige. Gjør heller en god innsats for å forstå han, og få han til å forstå deg. Det er bare bra at du og kjæresten din ikke kommuniserer helt likt, for det gir dere begge muligheten til å lære av hverandre. Så kan dere fra bunnen av, langsomt lære dere å prate sammen og løse problemer i fellesskap.

– Menn har ikke en trang til å prate
Mens du gladelig legger ut og deler om hva du har spist til lunsj, hvem du har møtt og hva som har skjedd på jobben, deler mannen din sjelden noe fra sin hverdag. Av og til kan det kanskje føles som om du ikke vet hva som foregår i livet hans, men når han ikke forteller noe er det nok ikke fordi han ikke vil at du skal vite noe, men heller fordi at han kun forteller noe når han virkelig har noe å si. I stedet for å stille han spørsmål som ”hvordan var dagen din?”, så still han heller konkrete spørsmål som, ”hvordan går det med prosjektet ditt?”, eller ”Hvem spiste du lunsj med i dag?” og lignende.Inspirasjon fra: woman.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Julianne

Julianne Bakke er ei glad og utadvendt jente på 19 år fra Molde, med stor interesse for mote og skjønnhet. Til daglig jobber hun på mia bao og er en livsnyter som elsker å trene, reise, shoppe, være sammen med sin fantastiske kjæreste og venner.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul